КП «Міський футбольний клуб «Бровари» є, але не працює. Чому? | Трибуна

image
8 Січня 2020, 20:44
Поділитися:

Рішенням виконкому від 8 січня затверджено програму фінансової підтримки КП БМР «Міський футбольний клуб «Бровари» на поточний рік. Скільки осіб уже працює в підприємстві, які  перспективи та що заважає працювати – у нашому матеріалі.

Нагадаємо, що рішення про підтримку КП «Міський футбольний клуб «Бровари» в 2020 році виносилося на сесію 19.12.2019 р. у рамках міської програми розвитку фізичної культури і спорту в м. Бровари.  Але депутати вирішили, що підтримка КП потребуватиме окремої міської програми, яку сьогодні й винесли на розгляд членів виконкому. Сума «підтримки» підприємства за програмою не змінилася і складатиме 1,2 млн грн. Але додалася детальна розшифровка статей витрат.

Так, із 1,2 млн грн 300,0 тис.грн  піде на закупівлю спортивного інвентарю довгострокового користування для проведення тренувань та змагань. Із інших 900,0 тисяч із загального фонду бюджету левову частину – 603 тис.грн – спрямують на зарплату та нарахування на неї. Ще  172,0 тисяч  піде на матеріали, обладнання та інвентар: мова йде не лише про інвентар, але і матеріали для поточного ремонту майданчиків та стадіону. Усе інше – на комунальні та інші послуги.

Основними цілями програми заявлено всебічний розвиток футболу, проведення змагань, ремонт, належне утримання футбольних стадіонів та спортивних споруд.

У 2019 році на підтримку КП «МФК «Бровари» вже виділялося 200,0 тис.грн.

Новому КП «Стоматологічна поліклініка» передадуть майно, а футбольному клубу «Бровари» виділять 200 тис.грн – підсумки комунальної комісії

На уточнююче запитання на сесії щодо кількості персоналу новоствореного комунального підприємства  із футболу,  директор КП Максим Семенов повідомив, що поки що там працює дві особи – директор та бухгалтер. Сьогодні на виконкомі керівник уточнив, що в штат додалося 3 тренери з футболу.

Головною перешкодою належній роботі підприємства залишається досі не переданий новозбудований стадіон у парку «Перемога». З цією передачею пов’язана якась таємниця, позаяк чіткої відповіді немає ні в кого. Так, депутатів ще восени чиновники запевняли, що місто повністю розрахувалося за будівництво, але стадіон в експлуатацію не уведено й досі. Нагадаємо, обіцянки здати стадіон звучали ще до Дня міста.

Стадіон в парку «Перемога» мають добудувати до Дня міста. Та чи встигнуть? ФОТОРЕПОРТАЖ

Позаяк стадіон до цього часу так і не передано на баланс КП, міський голова запевнив, що рішення про це  винесуть на найближчі засідання виконкому, а потім – на сесію. Максим Семенов нагадав, що стадіон потребує доопрацювання: це питання  розглядалося на одній із бюджетних комісій. Мова йде про перенесення трибун для зручності глядачів. Однак тоді секретар міської ради Петро Бабич пояснив, що проєктом будівництва передбачено саме таке розташування трибун (це помилка проєктантів). Тоді чиновник запевнив, що трибуни доопрацюють, але не підрядником будівництва, а силами комунального підприємства за окремим кошторисом.

Той факт, що стадіон не введено в експлуатацію та не передано КП «МФК «Бровари» і не дає можливості розпочати роботу підприємству. При цьому погода сприяє спортивним активностям на свіжому повітрі.

Щодо охочих уже користуватися новим стадіоном, то керівник КП повідомив, що зацікавленість у співпраці виявило керівництво футбольного клубу «Каскад». Кількість команд  клубу така, що вони мають змогу одночасно орендувати увесь стадіон. Нагадаємо, вартість оренди всього поля стадіону – 1000 грн за годину.

При цьому Максим Семенов запевняє, що вартість оренди є цілком ринковою – він моніторив це питання в інших містах.

Новостворене КП «Міський футбольний клуб «Бровари» регулюватиме хто, де і коли гратиме 

Щодо дорослого футболу, то тут поки що все сумно: декілька команд вже були на прийомі в міського голови та наполягали на безкоштовному користуванні стадіоном для тренувань та змагань. Це при тому, що на проведення змагань є встановлені внески від команд, і федерація з футболу спроможна сплачувати за користування стадіоном. Тобто, мова йде не про пільги, знижки або компроміси щодо вартості оренди, а саме про безкоштовне користування. «Якби мова йшла саме про команду учасників АТО – пільги для них зрозумілі, пояснює Максим Семенов. Але нас не зрозуміють, якщо діти будуть сплачувати оренду, а дорослі – ні. Та й утримання стадіону теж буде щось коштувати».

Одне питання тривалий час залишається незрозумілим: де та тонка межа між коштами, яке підприємство мало заробити господарською діяльністю і коштами, які виділяються в якості «фінансової підтримки»? Чому саме в м. Бровари підприємства, що надають платні послуги за ринковими цінами, не можуть працювати як самостійні підприємства і вимушені безкінечно сподіватися на допомогу з бюджету?

Читайте також: Футболісти Броварів тепер мають власний клуб з мільйоном в «гаманці» 

Ангеліна Козлова

Фото авторки 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари