Нововведення для електромобілів: що змінилось із 1 січня 2020 року? | Трибуна

image
5 Січня 2020, 11:53
Поділитися:

З 1 січня 2020 року набув чинності закон з новими нормами щодо електромобілів і створення інфраструктури для них.

Тепер в Україні штрафуватимуть водіїв «бензинових коней» за паркування на місцях, передбачених для зарадки електромобілів. Штраф за порушення становитиме від 340 до 510 гривень.

Аби відповідний закон запрацював із 1 січня 2020 року Міністерству внутрішніх справ України, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерству охорони здоров’я України, Державній службі України з надзвичайних ситуацій було дано доручення внести зміни до ряду Державних стандартів України.

Відтак:

 ДСТУ 4278:2006 передбачатимуть спеціальні номерні знаки із зеленим кольором шрифту для транспортних засобів, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння;
ДСТУ 4100:2014 передбачатимуть запровадження нових дорожніх знаків “Для електромобілів”, “Крім електромобілів”, “Станція зарядки електромобілів”.

До Державних будівельних норм України внесено зміни щодо визначення обов’язкових параметрів, деталізованих вимог облаштування машиномісць та/або паркомісць для транспортних засобів, оснащених електричними двигунами (одним чи декількома).

Читайте також:

Електромобілі для українців стануть більш доступними

Головне фото ‒ з інтернету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари