Кір знову в Броварах – завезли з Одеси | Трибуна

image
3 Січня 2020, 19:27
Поділитися:

Минулого тижня в Броварах зафіксували двох хворих на кір дітей. Це – перші випадки недуги за останні 4 місяці. В інкубаційний період розвитку кору обидва заражених перебували в Одесі. Про це йдеться в останньому щотижневому звіті броварського міжрайонного відділу лабораторних досліджень.

Як зазначають фахівці, в період із 27 грудня по 3 січня в Броварах виявили кір у двох дітей. Один із них має 11 років, навчається в 7-й школі. Інший – 8 років, є вихованцем НВК. Обох поклали до інфекційного відділення броварської дитячої лікарні на стаціонарне лікування.

Під час інкубаційного періоду хвороби діти перебували в Одесі. Тому, – вказують медики, – кір є завезеним. Тим паче, що випадків недуги не фіксували в Броварах із вересня 2019 року.

Нагадаємо, спалах кору в Броварах і Україні загалом тривав протягом останніх року-двох. Особливо інтенсивно діти й дорослі хворіли у квітні-травні 2019 року. Рекордним у місті став один із тижнів квітня, коли зареєстрували одразу 41-го недужого.

Читайте також: 41 випадок кору за тиждень, план ревакцинації броварських школярів виконаний на 22,9 %, – лікарі

Уже із середини червня захворюваність у Броварах різко зменшилась – саме тоді діти й студенти залишали навчальні заклади на канікули. А з вересня показники «вийшли на нуль». Перед цим, у серпні, в Україні заборонили відвідувати навчальні заклади невакцинованим.

Слід зазначити, згідно зі звітом відділу лабораторних досліджень, протягом останнього тижня захворюваність на грип і ГРВІ в Броварах зменшилась більше ніж удвічі. На думку лікарів, на такі результати вплинули канікули в дітей і багато вихідних днів у дорослих.

Читайте також:

Невакциновані діти не зможуть відвідувати дитячі садки та школи – МОН
Три тижні без кору. Подіяла обов’язкова вакцинація? – медичні новини вересня
Лише одна хвора на кір дитина, гепатит і кишкові хвороби – медичні новини серпня
У Броварах закінчилася вакцина від кору. ВІДЕО
Бровари отримали вакцину проти дифтерії. ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари