Звільнення людей з полону — велика перемога для українців

image
2 Січня 2020, 19:24
Поділитися:

Повернення незаконно утримуваних українських громадян додому — важливий крок на шляху до миру.

Напередодні Нового року було здійснено обмін із Російською Федерацією у форматі «всіх встановлених на всіх встановлених». Загалом звільнено 81 особу. П’ятеро залишилися на тимчасово окупованих територіях зі своїми сім’ями, а 76 — повернулися в Україну.

Як стало відомо, серед звільнених із полону, зокрема, мешканець Київщини — Богдан Пантюшенко з Білої Церкви. Військовий Збройних сил України з позивним «Броня» потрапив у полон у січні 2015 року під час операції біля с. Спартак, у районі Донецького аеропорту.

«Я вважаю, що наші бійці, військові, журналісти — вони всі герої. Ми, на жаль, не можемо повернути тих, кого вже немає. Але ми могли повернути живих. Кожну секунду кожного дня у нас міг зірватися цей обмін. Тому я чинив як Президент України. Моя відповідь дуже проста: я повертав живих. І це — головне», — заявив під час обміну Президент України Володимир Зеленський.

За словами Глави держави, звільнення полонених є виконанням першої частини домовленостей, які були досягнуті під час саміту у Нормандському форматі в Парижі.

Президент наголосив, що пріоритетом у процесі взаємного звільнення є повернення громадян живими.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов відзначив важливість взаємного обміну у форматі «всіх на всіх», оскільки життя та свобода наших героїв є найціннішим скарбом.

«Завжди казав і повторюватиму, що найголовніше — це люди. Нам потрібно повертати українців додому, щоби вони нарешті возз’єдналися зі своїми сім’ями. Ми маємо вдосконалювати роботу в соціальному напрямку, щоби створити для людей сприятливі умови життя та забезпечити їх робочими місцями та всебічною підтримкою», — підкреслив голова КОДА.

 

Фото — пресслужба Офісу Президента

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація