Монетизація субсидій іде за планом: Гройсман

image
13 Березня 2019, 16:48
Поділитися:

Кампанія з монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, яка стартувала у березні, проходить планово і без збоїв. Із 12 березня розпочалися виплати коштів через мережу державного Ощадбанку. Зокрема, в перший день виплат через систему платежів “Швидка копійка” було виплачено субсидій на суму 19,4 млн грн, які були оформлені як 11,172  тис. переказів. При цьому на карти Ощадбанку було зараховано 204,224 тис. переказів на суму 333,4 млн грн.

Про це повідомляє офіційний портал Кабінету Міністрів

– Ми вийшли на якісні рішення. Розпочинаємо монетизацію. Система буде працювати. Ми на правильному шляху підвищення соціального захисту людей, – зазначав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Програма субсидій в Україні – це дієвий спосіб допомоги вразливим верствам населення. Захищаючи людей, які через різні життєві обставини не можуть оплатити комірне, Уряд одночасно впроваджує політику ефективного споживання ресурсів.

Так, повна монетизація субсидій стала продовженням реформування сфери ЖКГ, енергетики та соціальної сфери, а також досягнення енергоефективності та енергонезалежності. Зекономлені завдяки ефективному споживанню ресурсів гроші залишатимуться у споживачів. І цей принцип працюватиме на постійній основі.

Раніше у 2017 році за ініціативи Кабміну було запроваджено механізм стимулювання економії газу та електроенергії протягом опалювального сезону. У 2018 році це заохочення склало у грошовому вимірі близько 700 грн. Кількість домогосподарств, які отримали кошти, становила 1,3 млн.

Нагадаємо, у КМДА підбили перші підсумки нової системи нарахування житлових субсидій.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ