Україна обміняла 76 бранців бойовиків на 127 полонених | Трибуна

image
29 Грудня 2019, 22:30
Поділитися:

Сьогодні, 29 грудня, Україна провела обмін полоненими. До вільної землі повернулися 76 українських бранців. Натомість до бойовиків передали 127 затриманих, у тому числі ексберкутівців, яких підозрюють у розстрілах на Майдані, та підозрюваних у теракті в Харкові. Про це повідомляють офіційні джерела та українські ЗМІ.

Обмін відбувався протягом сьогоднішнього дня на КПВВ «Майорське». Спочатку Україна повернула 25 бранців бойовиків на 60 полонених. Згодом відбувся ще один етап обміну. На вільні землі України прибули загалом 76 бранців, а на непідконтрольні території – 127. Іще 14 відмовились їхати до невизнаних республік.

Списки 76-ти звільнених українців оприлюднили в Офісі Президента України

Списки звільнених полонених Списки звільнених полонених Списки звільнених полонених

Наразі на звільнених українців чекають в аеропорті «Бориспіль». Декілька хвилин тому в Офісі Президента України повідомили, що борт із колишніми ув’язненими вилетів до головного летовища країни з Чугуєва, що на Харківщині.

Нагадаємо, підготування до обміну полоненими викликало резонанс у суспільстві. Учора, 28 грудня, суд звільнив з-під варти звинувачених у теракті в 2015 році в Харкові. Тоді внаслідок вибуху загинуло 4 людини, зокрема дитина.

Сепаратист під час обміну

Сепаратист під час обміну

Окрім того, суд випустив 5 екберкутівців, яких підозрюють у розстрілах протестувальників під час Євромайдану. Вночі біля Лук’янівського СІЗО зібрався стихійний мітинг, активісти спробували завади вивезти звільнених.

Також днями лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров зауважив, що у списках на обмін відсутні полонені окупантами з числа кримських татар.

Зображення – Людмила Загайнова (5 канал), Офіс Президента України

Читайте також:

Бойовики передали 25 українських полонених. ІМЕНА
З 2020 року КОДА запроваджує допомогу дітям героїв війни і Майдану

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари