Новий рік – без салюту і шуму. В Броварах оновили заборону | Трибуна

image
29 Грудня 2019, 21:45
Поділитися:

Броварська влада підтвердила заборону на використання феєрверків, салютів та інших піротехнічних виробів на території міста. До того ж, поліція має посилити роботу щодо притягнення до відповідальності винних у порушенні тиші. Про це йдеться в новому рішенні виконавчого комітету Броварської міської ради.

Згідно з рішенням, міськрада тепер також рекомендує броварській поліції вжити дієвих заходів щодо недопущення:

використання на території міста піротехнічних засобів, приділивши особливу увагу територіям, прилеглим до розважальних закладів;
реалізації піротехнічних виробів у роздрібній торговельній мережі, ринках і місцях незаконної торгівлі.

Нагадаємо, заборона на використання піротехніки, зокрема феєрверків і салютів, діє в Броварах із 2014 року. З того ж часу броварські чиновники ухвалили рішення про те, що поліція має посилити роботу з притягнення до відповідальності людей, які порушують ст. 182 КУпАП.

Обидві ці норми представлені в незмінному вигляді і в новому рішенні виконкому. Зазначимо, що в ст. 182 КУпАП ідеться про притягнення до відповідальності за шкідливий для населення рівень шуму чи порушення правил дотримання тиші в населених пунктах і громадських місцях.

Згідно із нормою статті, винні громадяни можуть бути оштрафовані на суму від 85 до 255 грн, а посадові особи – на суму від 255 до 510 грн. Якщо таке порушення стається не вперше за рік, то громадян оштрафують уже на 255 – 510 грн, а посадовців – на 850 – 1700 грн. За повторний випадок також конфісковуватимуть відповідне джерело звуку, в тому числі піротехніку.

Фото – Rakicevic Nenad

Читайте також: Новий рік без феєрверків, допоки не закінчиться війна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари