Уряд долучає місцеву владу до тотальної боротьби з нелегальними АЗС

image
27 Грудня 2019, 20:03
Поділитися:

Питання щодо заходів із протидії незаконному обігу і роздрібній торгівлі пальним розглянули сьогодні, 27 грудня, на селекторній нараді під головуванням прем’єр-міністра Олексія Гончарука з очільниками регіонів.

На обговорення також було винесено питання нарахування плати за тепло та гарячу воду у зв’язку зі зміною ціни природного газу, та питання вчасної і якісної підготовки до впровадження наступного етапу медичної реформи у 2020 році.

Як наголосив Олексій Гончарук, як і гральний бізнес, незаконні АЗС мають незабаром повністю зникнути: «Так само як і зали гральних автоматів, нелегальні заправки мають піти з українських вулиць і доріг. Це принципова позиція!».

Активно працювати над цим питанням уже почала ДФС України. Координувати цю роботу на своєму рівні в подальшому буде і Секретаріат КМУ.

«Нам потрібно, щоб економіка виходила з тіні. Це не останній подібний захід. Ми будемо відпрацьовувати кожну проблемну ситуацію поступово і доберемося до всіх нелегальних сфер української економіки», — наголосив Прем’єр.

Глава Уряду доручив очільникам областей 28 грудня провести наради з прокурорами області, очільниками СБУ, керівниками ДФС щодо боротьби з нелегальними АЗС.

Також у кожній області на рівні голови ОДА повинна бути створена міжвідомча робоча група, яка в регіоні займатиметься тим, щоб нелегальні заправки зникли взагалі. «Мають залишитися або підприємці, які працюють легально за ліцензіями, або піти просто з цього ринку», — підкреслив Олексій Гончарук.

Відзначимо, боротьбу із незаконною діяльністю на території області автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів КОДА розпочала ще у 2018 році. Для вжиття заходів реагування у Київській ОДА у жовтні 2018 року було утворено міжвідомчу робочу групу з питань виявлення, запобігання, припинення, попередження і розкриття кримінальних правопорушень пов’язаних з нелегальною діяльністю автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів на території області. До її складу входять представники обласних підрозділів ГУ ДСНС України, ДАБІ, Держпраці, Держпродспоживслужби, Держгеокадастру, ДФС, Національної поліції та Київської облдержадміністрації.

Протягом листопада-грудня 2019 року міжвідомчою робочою групою проведено перевірки та виявлено на території області 493 активних об’єкти обігу та торгівлі нафтопродуктів. Матеріали передано до обласної прокуратури.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація