Сміх та почуття гумору – надійні ліки проти стресу | Трибуна

image
25 Грудня 2019, 12:01
Поділитися:

Гарне почуття гумору не може вилікувати від недуг, але позитивні моменти мають можливість полегшити стрес. Ви смієтеся з коміксу, який прочитали в інтернеті, або тихо хіхікаєте з фото друга в соцмережах − автоматично скорочуєте вплив стресу на ваш організм. Таке дослідження провели вчені найбільшого медичного центру − клініки Майо.

Коли людина сміється, це не тільки полегшує розумове навантаження, а й практично спричиняє фізичні зміни у тілі. Сміх здатен стимулювати багато органів людини: збільшує споживання повітря, багатого киснем, стимулює роботу серця, легень і м’язів, а також збільшує вироблення ендорфінів.

Сміх також здатен стимулювати кровообіг і сприяти розслабленню м’язів, які можуть допомогти зменшити деякі фізичні симптоми стресу.

Читайте також: Як уберегтися від утоми і що робити, коли знесилені? ПОРАДИ

Сміх посилює імунну систему. Негативні думки проявляються в хімічних реакціях, які можуть впливати на організм, спричиняючи більший стрес і знижуючи імунітет. Навпаки, позитивні думки можуть фактично випустити нейропептиди, які допомагають боротися зі стресом і потенційно серйознішими захворюваннями.

Сміх послаблює біль, змушуючи організм виробляти свої власні природні знеболювальні.

Як поліпшити почуття гумору.

Знайдіть кілька простих предметів − смішні фотографії, повідомлення від друзів, комікси, які змусять вас посміятися. Повісьте їх на видному місці вдома або на робочому місці. Тримайте смішні фільми, книги, журнали або комедійні відео під рукою, коли вам потрібно додаткове підвищення гумору.
Знайдіть спосіб посміятися зі своїх власних ситуацій і спостерігайте, як ваш стрес починає зникати. Навіть якщо це спочатку здається вимушеним, тренуйтеся сміятися.
Візьміть за звичку проводити час із друзями, які змушують вас сміятися. А потім − послуга за послугу: поділіться кумедними історіями або жартами з оточенням.
Перегляньте свою бібліотеку жартів і додайте в свою скарбничку гумору пару-трійку смішних висловлювань, якими можна поділитися з друзями.
Не смійтеся за рахунок інших і з інших. Використовуйте всі сили, щоб відрізнити хороший жарт від поганого або образливого.

Сміх – найкращі ліки, тому починаймо сміятися прямо зараз!

Читайте також: Стреси: як уберегти психічне здоров’я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари