Обрано голів Калинівської та Зазимської ОТГ | Трибуна

image
23 Грудня 2019, 20:53
Поділитися:

Учора, 22 грудня, відбулися вибори у двох ОТГ Броварського району – Калинівській та Зазимській, де обирали селищного/сільського голів і депутатів. Хто ж очолить об’єднані територіальні громади?

Нагадаємо, до Зазимської сільської об’єднаної територіальної громади увійшли Зазимська сільська рада (село Зазим’я) та Погребська сільська рада (село Погреби). До Калинівської  селищної об’єднаної територіальної громади увійшли Калинівська селищна рада (смт Калинівка, села Квітневе, Перемога, Скибин), Красилівська сільська рада (село Красилівка), Рожівська сільська рада (село Рожівка).

У Броварському районі – вибори до Зазимської та Калинівської ОТГ

Учора ввечері вже були відомі попередні результати голосування. Так, головою Зазимської сільської об’єднаної територіальної громади обрано Віталія Крупенка.

Віталій Крупенко

У перегонах за крісло очільника Зазимської ОТГ Крупенко змагався з двома кандидатами: самовисуванцем (як і сам Крупенко) головним спеціалістом відділу матеріально-технічного забезпечення Київської обласної ради Андрієм Бадюлом та директоркою Броварської редакції міськрайонного радіомовлення Наталією Кривобок від «Слуги Народу».

Однак і у Зазим’ї, і в Погребах свої голоси Віталію Крупенку віддала переважна більшість сільчан:  904 (із 1037) у Зазим’ї та 1214 (із 1243) у Погребах.

У п’ять разів більший бюджет та інші досягнення: про розвиток Погребів за останні три роки й плани на майбутнє

У своєму зверненні до жителів Зазимської сільської об’єднаної територіальної громади Віталій Крупенко зазначив, що «бути очільником об‘єднаних таких двох сіл як Зазим‘я і Погреби – велика відповідальність. Об’єднання – це нове явище як для зазимців, так і для погребців». Та підкреслив, що об’єднання в «наших душах і діях» допоможе зробити громаду найкращою в районі, області та, навіть, державі. «За останні чотири роки, які я провів на посаді сільського голови с.Погреби, впевнився, що немає нічого неможливого, – написав Віталій Крупенко у своєму зверненні до зазимської громади. –  Навіть найфантастичніший проект є реальним для втілення. Потрібно лише почати його реалізовувати і вірити, що все буде успішно».
Крупенко запевнив, що робитиме все для того, щоб жодного дня, які працюватиме на посаді голови об‘єднання, люди не засумнівалися в своєму виборі.
Також наголосив, що готовий до критики, діалогу, зауважень і пропозицій спільних дій, а одним із пріоритетів своєї діяльності вважає інформування та  прозорість влади , тому пообіцяв уже до Нового року запустити  перші засоби інформування населення Зазимської об‘єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, сільським головою Погребів 29-літнього місцевого жителя Віталія Вікторовича  Крупенка, який має дві вищі освіти, обрано на місцевих виборах у липні 2015 р. Він засновник обслуговуючого кооперативу «Кодак» і ТОВ «Спортивний клуб «Десна Погреби», із 2017 року – заступник голови Київської обласної федерації футболу. Згідно з декларацією за 2019 рік, має 5 земельних ділянок у Погребах загальною площею 5097 кв. м та є співвласником (1%) квартири у Києві. У його дружини є квартира у Броварах. Також Крупенко володіє автівкою Toyota 2016 р.в.

За попередніми даними, на 6 виборчих дільницях головою Калинівської селищної об’єднаної територіальної громади обрано 44-річного самовисуванця Вадима Булкота.

Загалом на посаду голови Калинівської ОТГ було зареєстровано 4 кандидати, серед яких троє – самовисуванців: чинна голова Красилівської сільської ради Раїса Нагібіна, ексголова Калинівської селищної ради Григорій Пузан та чинний голова Калинівської селищної ОТГ Вадим Булкот.

Вадим Булкот

Вадим Булкот

Вадим Булкот  поступився Роману Шибіко, висунутому політичною партією «Слуга Народу», лише на одній дільниці у Красилівці, звідти родом Роман. Однак і там перемога Шибіко не значна: 352 голоси проти 309-ти.

Нагадаємо, Вадима Булкота обрано головою  Калинівської селищної ради у  2015 році від ВО «Батьківщина». Саме він у 2017 р. ініціював звернення до Департаменту архітектура та містобудування Київської облдержадміністрації щодо створення Калинівської ОТГ, до якої було запропоновано ввійти, окрім Калинівської сільської ради із селами Квітневе, Скибин, Перемога, також Красилівській та Рожівській сільським радам. Вадим Булкот запевняв, що наразі «є всі можливості, аби наша громада була успішною». Після аналізу пропозиції, Департамент визнав доцільність створення громади.

Згідно з декларацією за минулий рік, у власності Вадима Сергійовича Булкота є квартира в Києві (52 кв. м), земельна ділянка  (175 кв.м) у Калинівці та у Гоголеві (34 300 кв.м), а також у Калинівці торговий павільйон. У спільній власності з дружиною у нього перебувають у Калинівці  житловий будинок (245,1 кв.м) та земельна ділянка (522 кв.м). А також у власності Булкота легкові  автомобілі JEEP 2012 р.в. та  FORD 1986 р.в, вантажний автомобіль RENAULT 2004 р.в., а у дружини, яка є власницею ПП «Калинівка-Авто», – легковик HYUNDAI 2018 р.в.

Читайте також:

Громадські слухання у Красилівці: більшість висловилися за об’єднання у Калинівську громаду
Новий спортзал, ремонт доріг та амбулаторії, –  голова Калинівки про переваги децентралізації

Як зазначено на сторінці Центральної виборчої комісії у ФБ, заступник голови комісії Сергій Дубовик відвідав смт Калинівку та село Зазимʼя Броварського району, де  відбувалися перші вибори депутатів Калинівської селищної ради та Калинівського селищного голови, а також Зазимської сільської ради та Зазимського сільського голови.

Дубовик зазначив, що «органи державної влади та місцевого самоврядування зробили все залежне від них, щоб волевиявлення мешканців цих обʼєднаних територіальних громад відбулося своєчасно та без порушень». Особливо Сергій Дубовик відзначив відповідні заходи щодо повноцінного матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць. Зокрема, обладнанням та інвентарем.

Результати виборів депутатів у одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, селищного, міського голови мають бути озвучені не пізніше пʼятого дня, тобто до 27 грудня 2019 року включно.
Своєю чергою результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі мають бути встановлені не пізніше десятого дня з дня голосування, тобто до 1 січня 2020 року включно.

Читайте також:

1. 25 квітня у Погребах відкрили пам’ятник на честь подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС

2. Погреби першими на Броварщині перейшли до Православної церкви України

3. Протистояння у Погребах на релігійному ґрунті триває

Фото –  інтернету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари