Лікарі й поліція не поділили повноважень через п’яних водіїв

image
23 Грудня 2019, 20:48
Поділитися:

На плановій нараді у Бориспільського міського голови 23 грудня депутат міськради лікар Ілля Луців поставив запитання: хто має проводити обстеження водіїв для встановлення факту спяніння.

За словами Луціва, патрульні стали частіше привозити водіїв для обстеження: у травні поліція привезла 8 осіб, у червні – 15, жовтні – 57, а в листопаді – 60 осіб.

«У приймальному відділенні завжди черги. Проте поліція вимагає, щоб підозрюваних, яких вони привозять, обстежували позачергово. На одне визначення стану підозрюваного у сп’янінні водія лікарю потрібно півгодини. Коли 20 грудня за добу приїхало 11 патрулів, то на це лікар витратив 6 годин. Черги і соціальна напруга збільшуються. Із тих, кого привозять, лише 20% дійсно знаходяться в стані алкогольного сп’яніння. Решта і на вигляд, і за результатами аналізів є тверезими. Навіщо їх привозять? – запитав Луців.

 

Також він нагадав, що в цьому році видатки на поліцію збільшили, а на медицину зменшили, тому запропонував оформити нарколога в штат поліції.

Керівник патрульної поліції Дмитро Гладчук відповів, що у штатному розкладі не передбачена посади лікаря-нарколога. Відповідно до спільного наказу МОЗ і МВС ці функції має проводити лікарня, де є лабораторія. Лікарі, які відмовляються це робити, порушують встановлені правила. Спільного рішення сторони не знайшли.

Міський голова Анатолій Федорчук зазначив, що з 1 квітня 2020 року лікарня буде фінансуватися лише за надані послуги, тому лікарі будуть зацікавлені проводити такі обстеження.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама