Штраф 5 тисяч гривень за незаконну вирубку ялинок

image
23 Грудня 2019, 15:27
Поділитися:

Відтепер за незаконну вирубку ялинок- штраф. Про це інформує Ірпінський відділ поліції.
“Поліція Ірпінщини напередодні свят нагадує Вам, що незаконна порубка дерев тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність, а саме ст. 65 КУпАП (Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка), передбачає стягнення штрафу від тридцяти до шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”,- зазначають у відомстві.

Окрім цього, за кожне незаконно зрізане дерево стягується сума нанесення збитків, яка залежить від діаметра пня зрізаного дерева.
Щодо кримінальної відповідальності – про це сказано в ст. 246 Кримінального кодексу України, у разі якщо незаконна порубка дерев або чагарників у лісах заподіяла істотну шкоду, тобто таку яка у двадцять і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, або іншу істотну шкоду , завданому навколишньому природному середовищу в частині забезпечення ефективної охорони, належного захисту, раціонального використання та відтворення лісів.

Аби запобігти порушенню природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок, серед мешканців області проводяться роз’яснювальні роботи й нагадування про штраф від 510 гривень до 1020 гривень, а посадовим особам – від 2550 гривень до 5100 гривень.
Нагадаємо, що ялинки повинні мати спеціальне клеймо та дозвіл на продаж дерев.
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня