Вісник Кагарличчини — Визначено лауреатів премії імені Василя Дашенка

image
23 Грудня 2019, 14:21
Поділитися:

18 грудня у паркетній залі міського будинку культури відбулося урочисте вручення премій імені народного артиста України Василя Дашенка. Дитячі та шкільні роки Василя Павловича пройшли у Кагарлику. У своїх спогадах (червень 1984 року) він писав: «Дуже хотілося мені бути схожим на запальних, енергійних, рішучих, старших за віком і життєвим досвідом односельчан, з якими жив і мужнів на одній з околиць Кагарлика, яка називалася Загребелля (знаходилася вона за греблею великого і дуже красивого ставка).
Щоб увіковічнити пам’ять про нашого видатного земляка, за пропозицією педагогічного колективу Кагарлицької ЗОШ № 2 ім. Василя Дашенка та згідно з рішенням виконкому Кагарлицької міської ради було затверджено Положення про премію ім. В. П. Дашенка. Відповідно до Положення нагородження проводиться на конкурсній основі за трьома ступенями: І ст. — учні 10-11 класів; ІІ ст. — учні 5-9 класів; ІІІ ст. – учні 1-4 класів.
Розмір премій в цьому році склав 800, 700 та 600 гривень відповідно. А також по 500 гривень склали заохочувальні премії.
Премією, згідно з поданнями загальноосвітніх закладів міста, нагороджуються учні не лише за відмінні успіхи у навчанні, а й за активну участь у заходах різних рівнів, лідери учнівського самоврядування, волонтери.
Кагарлицький міський голова Олександр Панюта привітав лауреатів із перемогою, побажав їм подальших звершень у навчанні та творчих здобутків.
Олександр Панюта та виконуюча обов’язки голови рай-
держадміністрації Світлана Синюк вручили лауреатам премії, квіти та книгу про Василя Дашенка, яку видав Петро Ляшенко.
Тож диплом І ступеня отримали Інна Свиридченко (ліцей), Наталія Панченко (ЗОШ №1), Ігор Ковровський (ЗОШ №2), Віолетта Лазоренко (ЗОШ №3).
Диплом ІІ ступеня – Ірина Черемис (ліцей), Олександр Плаксін (ЗОШ №1), Олександра Козачук (ЗОШ №2), Катерина Шусть (ЗОШ №3).
Диплом ІІІ ступеня – Антоніна Громніцька (ліцей), Анастасія Шляхта (ЗОШ №1), Артур Плигун (ЗОШ №2), Юлія Куравська (ЗОШ №3).
Заохочувальну премію та диплом лауреата отримали Богдан Демиденко (ліцей), Владислава Дзенеко (ЗОШ №1), Богдана Шкута (ЗОШ №2) та Вікторія Комлик (ЗОШ № 3).
Лауреатів привітали керівники та представники закладів освіти, де ті навчаються.
Кожен із лауреатів коротко розповів про свої успіхи та
захоплення, а також продемонстрував свої творчі таланти.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна