Голосіївський район найбільше постраждав від негоди і був майже знеструмлений

image
12 Березня 2019, 19:28
Поділитися:

Як повідомляє прес-служба ДТЕК «Київські електромережі», вчора через буревій у столиці різко збільшилася кількість аварійних відключень електроенергії. Колл-центр ДТЕК Київські електромережі зафіксував в 2,5 рази більше заявок про знеструмлення, ніж в звичайні дні. Оперативно-виїзні бригади працювали в посиленому режимі, щоб максимально швидко виправити шкоду, завдану негодою. На даний момент ситуація повністю контролюється енергетиками і не критична в масштабах міста.

За минулу добу штормовий вітер став причиною 39 часткових відключень кабельних та повітряних ліній в 6 районах: Голосіївському, Солом’янському, Святошинському, Оболонському, Дніпровському, Дарницькому. Найбільш масштабним стало відключення в Голосіївському районі – було повністю знеструмлено 22 трансформаторних підстанції, і ще 30 були знеструмлені частково. Без світла залишилися 224 багатоквартирних житлових будинки, 482 приватних та 35 установ. Завдяки оперативним діям столичних енергетиків аварія була ліквідована максимально швидко – протягом 3 годин світло з’явилося у всіх споживачів.

Центр міста і східна частина Лівого берега не постраждали. В інших районах зусилля аварійних бригад спрямовані на якнайшвидше відновлення електропостачання. Станом на 9.00 12 березня роботи проводилися за останніми 10 заявками про відключення.

Сильний вітер часто призводить до обривів проводів. ДТЕК Київські електромережі нагадує про необхідність дотримання правил електробезпеки:

● при сильному вітрові не можна перебувати поблизу ліній електропостачання,

● не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-10 метрів і ні в якому разі не торкатися його.

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ