Верховна Рада скасувала зайві перевірки «непродовольчого» бізнесу | Трибуна

image
23 Грудня 2019, 09:38
Поділитися:

Український парламент у другому читанні ухвалив законопроєкт № 2172. Документ запроваджує зменшення числа обов’язкових перевірок підприємців, які працюють на ринку нехарчової продукції. Йдеться, зокрема, і про позбавлення органів ринкового нагляду складної системи нарахування штрафів і функцій, які дублюються. Про це повідомляє Мінекономрозвитку.

Як зазначають законотворці, ухвалена ініціатива підвищить прозорість роботи профільних інспекцій і знизить імовірність хабарництва. Таким чином парламентарі також мають намір сприяти розвитку підприємництва, посилили права сумлінного бізнесу і захистити споживачів та суспільні інтереси від продукції, яка є небезпечною, становить ризик або не відповідає встановленим законом вимогам.

«Цей Закон дійсно допоможе забезпечити рівні умови для ведення підприємницької діяльності, а також значно зменшить можливості для зловживань як з боку державних органів, так і з боку бізнесу», – розповідає Дмитро Романович,заступник міністра Мінеконорозвитку.

Закон є важливим з точки зору виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції, передбачених угодою про асоціацію між Україною та ЄС, указують у Міністерстві. Документ сприятиме прогресу у переговорах щодо укладення угоди про взаємне визнання Україною та ЄС сертифікатів відповідності на промислову продукцію. У подальшому це стане запорукою безперешкодного доступу української промислової продукції на ринок Європейського Союзу.

Читайте також:

Уряд запустить програму дешевих кредитів для бізнесу
«Ні» підробці: оригінальність ліків можна буде перевірити через мобільний додаток

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари