Що треба знати, аби тебе не ошукали при купівлі ювелірних виробів | Трибуна

image
22 Грудня 2019, 12:30
Поділитися:

Напередодні новорічних свят усі ми замислюємося над вибором новорічних подарунків. Звичайно ж, ювелірні вироби є одним із найбажаніших подарунків, особливо для жінок. Але як же правильно обрати подарунок, який радуватиме протягом тривалого часу? На що необхідно звертати увагу при виборі ювелірних виробів? Відповіді дає Держпродспоживслужба України.

Роздрібна торгівля ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення і напівдорогоцінного каміння здійснюється через спеціалізовані магазини, спеціалізовані відділи (секції) магазинів із універсальним асортиментом товарів, а також за допомогою засобів дистанційного зв’язку.

При цьому продаж ювелірних виробів у дрібнороздрібній торговельній мережі, на ринках (крім розміщених на них спеціалізованих магазинів, відділів) та з рук заборонений.

Ювелірні вироби як вітчизняного, так і іноземного виробництва під час продажу повинні мати товарні ярлики. Він передбачає наявність такої інформації:

найменування або товарний знак підприємства-виробника;
найменування виробу або його шифр;
найменування сплаву металу та його проба, маса виробу, номер (розмір) каблучки чи браслета;
найменування каменю та його маса;
позначки «виріб був у вжитку» або «б/в» для ювелірних виробів, що перебували у вжитку.

Торгівля ювелірними виробами з дорогоцінних металів здійснюється суб’єктами господарювання тільки за наявності відбитка державного пробірного клейма України.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів закликає звертатися до неї у випадку порушення прав при купівлі ювелірних виробів.

Читайте також:

Тексти «Тату», zero-waste, еміграція депутата, дитячі мрії та прикраси з відходів, — у Броварах пройшла VIII конференція LED Bro
За крадіжку серед білого дня шкатулки з прикрасами у Броварах судитимуть грузина
Діти подарували броварській мерії новорічні «іграшки» з оригінальними малюнками

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари