До 16:00 всі гральні заклади в Україні мали закрити – Аваков | Трибуна

image
20 Грудня 2019, 18:53
Поділитися:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час ранкової селекторної наради дав вимогу до 16:00 сьогодні, 20 грудня, закрити всі гральні заклади. Відповідне доручення він направив Національній поліції, ідеться на сайті МВС України. Перед цим відповідне рішення ухвалив Кабмін. Володимир Зеленський такі дії влади пов’язав із учорашнім проваленням голосування закону про легалізацію грального бізнесу в парламенті.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Кабінет міністрів України прийняв Постанову, відповідно до якої, скасував деякі положення наказу Комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Міністерства фінансів від 12 грудня 2002 року про заборону грального бізнесу в Україні. Тож відсьогодні всі гральні заклади припиняють функціонування.

«Постанова Кабміну нам диктує, що всі гральні клуби, лотереї та ігральні заклади повинні бути зачиненими. Вимагаю від Нацполіції до 16 години 20 грудня відповідно до постанови КМУ припинити функціонування гральних закладів», – сказав Арсен Аваков.

Голова Нацполіції Ігор Клименко зауважив, що правоохоронці готові до виконання наказу, йдеться в повідомленні МВС. Тим часом начальник управління департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Олександр Околіт розповів, що лише за минулу ніч поліція припинила діяльність 152 різноманітних об’єктів грального бізнесу, які вважалися незаконними. Приблизна загальна вартість вилученого грального обладнання становить 46 мільйонів гривень.

Президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Фейсбуку пов’язав рішення Кабміну про закриття гральних залів із провалом законопроєкту про легалізацію грального бізнесу. Такий документ народні депутати голосували вчора, віддавши «за» 213 голосів із 226 необхідних.

«Вчора Верховна Рада провалила ухвалення закону про легалізацію грального бізнесу. Ми знаємо, хто за цим стоїть. Не хочете грати за прозорими правилами? Не хочете працювати цивілізовано і платити в бюджет? Що ж, давайте по-іншому. Відсьогодні негайно закриваємо всі гральні зали», – зазначив Володимир Зеленський.

Читайте також:

Побили ігрові «автомати»? Невідомі на Торгмаші в колишній «Сотці» розгромили «національну лотерею»
Легалізація грального бізнесу: скільки грошей у бюджет отримає Україна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари