Київська ОДА долучилася до стратегічної сесії «Мистецька освіта майбутнього»

image
20 Грудня 2019, 13:53
Поділитися:

Захід відбувся за сприяння Міністерства культури, молоді та спорту України в приміщенні Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал» у Києві 19 грудня.

Участь у заході взяли представники управління культури, національностей та релігій Київської ОДА.

Заступниця міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк відкрила сесію та привітала присутніх з Днем святого Миколая.

«Ми почали діалог з середовищами, з батьками, з викладачами, з представниками вищих мистецьких шкіл. Ми розуміємо, що мистецька освіта має бути наскрізною: виходити з позашкілля, чи зі спеціалізованих шкіл і ставати мистецтвом вищих досягнень після вишів різних рівнів, якщо у людини є така мета і талант. Ми хочемо переосмислити місію мистецьких шкіл. Тому шукаємо відповідь – мистецькі школи мають лише кувати переможців чи створювати можливості для розкриття людини в житті і світі?» – зазначила Ірина Подоляк.

Для учасників сесії відбулися панельні дискусії та презентації щодо роботи українських мистецьких шкіл та шкіл Фінляндії, Ісландії, а також практичні завдання, які провели відомі фахівці, серед яких колишній заступник міністра культури Олесь Журавчак, фронт-вумен інді-поп-рок гурту «Крихітка» Олександра Кольцова, представники органів місцевого самоврядування, міські голови, керівники благодійних фондів, музиканти та директори мистецьких навчальних закладів.

За підсумками роботи, учасники сесії опрацювали і сформували основні проблеми мистецької освіти і бачення майбутньої мистецької освіти в Україні.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація