Бориспільський довгобуд введуть в експлуатацію

image
18 Грудня 2019, 20:48
Поділитися:

Інвестори довгобуду ПрАТ «Укренергобуд», що у Борисполі, на розі вул. Йови та Маяковського, прийшли на сесію Бориспільської міської влади з підтримкою забудовника та проханням до депутатів посприяти процесу введення будинку в експлуатацію.

Інвестори за забудовника

На сесію Бориспільської міськради 17 грудня прийшли інвестори довгобуду «Укренергобуд» та представники забудовника. Вони просили депутатів проголосувати за дозвіл на введення будинку в експлуатацію.

«Через складне фінансування будівництво відкладалося, але ми знайшли можливості його завершити. Будинок на 95% готовий до введення в експлуатацію. Лишилися паперові справи», — запевнив представник забудовника ПрАТ «Укренергобуд», який представився директором компанії.

Договір на три місяці, землю — на аукціон

На сесію було винесено питання «Про поновлення та внесення змін до договору оренди землі від 06.12.2005 р., укладеного між міською радою та ПрАТ «Будівельна компанія «Укренергобуд» на земельну ділянку площею 2,0264 га під багатоповерхову забудову по вулиці Маяковського, 46». Депутати під час обговорення апелювали думкою, що за кілька місяців після введення будинку в експлуатацію, його мешканці прийдуть із плакатами до міськради просити допомоги та впливу на забудовника.

Секретар міськради Ярослав Годунок висловив претензію до забудовника через неякісно облаштований під’їзний шлях до багатоповерхівки. За його словами, асфальтне покриття біля будинку «зійде разом зі снігом».

«Про що ми можемо говорити далі, я бачив лише асфальт, і мені цього достатньо», — нарікав секретар на низьку якість будівництва.  

Його підтримав міський голова Анатолій Федорчук, який запропонував депутатам виокремити земельну ділянку під будинком та продовжити договір оренди до 15 березня 2020 року.

«За цей період забудовник вводить будівлю в експлуатацію, люди пишуть відмову від можливих претензій щодо неякісного будівництва, а ми виставляємо решту землі на аукціон. Сподіваємося, що прийде новий відповідальний забудовник та зведе на даній ділянці житловий комплекс», — запропонував голова, його пропозицію підтримали.

Депутати одноголосно проголосували «за», а інвестори рішення підтримали оплесками.

Нагадаємо, історія довгобуду розпочалася у 2005 році, коли між міською радою та ПрАТ «Будівельна компанія «Укренергобуд» було укладено договір оренди землі на ділянку площею понад 2 га на вул. Маяковського, 46.

За 14 років будинок досі не введено в експлуатацію. За цей час його будували три забудовники, лише останній довів справу майже до кінця.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама