Визначено найкращі проєкти розвитку Київської області від районів, міст та ОТГ

image
18 Грудня 2019, 11:52
Поділитися:

У Київській облдержадміністрації відбулася підсумкова конференція «Можливості та перспективи реалізації проєктів розвитку Київської області».

Організаторами події виступив Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій при Київській ОДА за підтримки Департаменту економічного розвитку і торгівлі.

Також до конференції долучилися представники управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Керівник міжнародних проєктів Анастасія Баклан ознайомила учасників з основними критеріями оцінки проєктів, які подаються до грантотваних вітчизняних та європейських програм. Серед яких фінансова стабільність, вплив на громаду, співфінансування, створення робочих місць, інноваційність, співпраця з бізнесом та громадянським суспільством, доступність даних та ресурсу, політична сталість, гендерний аспект та cost-benefit analysis (аналіз вигод та витрат).

Представники РДА, ВМК та ОТГ Київської області виступили з презентаціями 8 проєктів із різних сфер, а саме: екології, освіти, культури, туризму, соціального захисту населення, IT, ініційованих з метою покращення якості життя громад столичного регіону.

За результатами оцінювання незалежного журі 1 місце здобув проєкт «Туристичне Полісся» (Альбіна Шевчук, Іванківський район); 2 місце — проєкт «Створення економ музею імені Ганни Собачко-Шостак (Надія Слухай, Баришівська ОТГ); 3 місце — проєкт «Реконструкція осушувальної системи річки Стугна» (Дар’я Жаврида, Обухівська РДА). Переможці отримали приємні бонуси від організаторів конференції на 2020 рік.

Заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі КОДА Наталя Погребна наголосила, що триває збір проєктних ідей для розробки Плану заходів Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки.

Форма пропозицій проєктних ідей, стратегічні, оперативні цілі і завдання Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки та інша інформація розміщені на офіційному сайті Київської ОДА або за посиланням:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSes5if8hGzYZQF8jORLkfnBd3gQCN_87ReXm0J70NH2_5tqgQ/viewform

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація