Разом із Броварами: до 2040 року Київ хоче створити агломерацію | Трибуна

image
18 Грудня 2019, 11:28
Поділитися:

Замість розширення меж столиці, у Києві запланували створити агломерацію. До неї входитимуть Ірпінь, Буча, Вишгород, Бориспіль, Обухів, Васильків, Боярка, а також Бровари. Про це йдеться у презентації нового генплану Києва до 2040 року.

Передбачено, що агломерація міститиме урбанізоване ядро – в межах Великої кільцевої дороги Києва. А також – зовнішню зону та окремі сектори. Загальне число населення становитиме до 5,2 млн людей. У межах ядра дістатися до центру міста можна буде за 40 хв, прогнозують розробники.

Карта майбутньої агломерації (з презентації)

Як зазначають столичні чиновники, агломерація передбачатиме спільний розвиток територій. Так, голова земельної комісії Київради Олександр Міщенко вважає, що розбудовуватимуть столицю за рахунок земель Київської області.

«Київ від агломерації хоче отримати саме Велику окружну дорогу, наземне метро в бік Броварів та в одеському напрямку», – цитує Олександра Міщенка «Хмарочос».

Читайте також: Електричкою з Броварів до Києва кожні 10 хвилин: Укрзалізниця оновить систему приміських поїздів

Водночас колишній заступник міського голови Віталія Кличка Ілля Сагайдак, який зараз є членом транспортної комісії Київради, розкритикував ідею створення агломерації: «До Києва щоденно заїжджають від 500 тисяч її жителів – так звана маятникова міграція. Будівництво в агломерації не вщухає, при цьому приміське залізничне сполучення з кожним роком дедалі занепадає, що потенційно є проблемою столиці, яка здебільшого забезпечує мешканців агломерації роботою та навчанням. Презентація Генплану Києва показала прагнення міської влади підтримати розповзання міста й автомобілізацію, хоча розвинутий світ працює у зворотному напрямку».

Фото – КМДА, Інститут Генплану

Читайте також:

Київ збільшить свої межі за рахунок земель Броварщини
Київ найбільше «перевантажують» Бровари: транспортні проблеми найближчого майбутнього та шляхи їх вирішення

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари