У Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школи

image
17 Грудня 2019, 18:24
Поділитися:

30 років село Гора, що на Бориспільщині, очікувало на подію, яка відбулася 17 грудня 2019 року. На території будівництва нової загальноосвітньої школи, розрахованої на 600 учнів, відбулося закладення капсули часу та освячення каменів для фундаменту споруди.

На знакову для Лівобережжя Київщини подію приїхало багато гостей: керівники Бориспільського району на чолі з головою райради Владиславом Байчасом та його заступником Іваном Недогибченком, голова правління ПрАТ «Бориспільський завод будівельних матеріалів» Ігор Шалімов (підприємство виграло відкриті тендерні торги на будівництво школи), начальник управління гуманітарного розвитку РДА Микола Каськів, Гірський сільський голова Роман Дмитрів, представники педагогічного колективу на чолі з директором Андрієм Гутовським, громада, активісти, небайдужі мешканці та представники ЗМІ.

Перед пропуском на будмайданчик, де уже кипить робота і працює техніка, запрошеним видали каски та жилети, як того вимагають правила техніки безпеки.

Захід розпочав настоятель храму на честь Покрови Божої матері протоієрей о. Сергій із молитви, освячення і благословення місця будівництва та чотирьох каменів, що стануть оберегами для нової школи.

Насамкінець відбулося закладення капсули часу. У металеву ємність циліндричної форми сільські активісти вклали звернення до нащадків та списки тих людей, завдячуючи яким нарешті «усі пазли склалися» і довгоочікувана школа будується.

На заході не було голосних промов і пафосу, усе відбулося щиро, із розумінням важливості цього старту – завершити розпочате й подарувати наступним поколінням гарну школу.

«Проект розрахований на 24 класи – 600 учнів. Будівля матиме три поверхи. На першому планується харчоблок із обіднім залом на 220 місць, спортзал, навчально-виробничі приміщення, — ділиться деталями Ігор Шалімов. – На другому поверсі актовий зал на 240 осіб і ще один спортзал. Передбачено використання підвалів як технічних поверхів для обслуговування інженерних мереж. Це буде зручний, сучасний і повністю оснащений освітній заклад».

Будівництво нової школи має завершитися у 2021 році. Там навчатимуться школярі з Гори, Чубинського, Ревного, Процева, Мартусівки, Пролісок. Наразі у старій Гірській школі вчиться 487 учнів, але усіх бажаючих вона вмістити не може.

Двох своїх дітей на навчання до столиці змушений возити і голова райради Владислав Байчас, хоча мешкає з родиною у Горі: «Будівництво нової школи – це зусилля багатьох людей, органів місцевого самоврядування, державної влади. Мені шкода, що мої діти мусять їхати до столиці здобувати середню освіту. Сподіваюся, що документ про отримання повної загальної середньої освіти їм вручать тут, у Горі».

Загальна вартість об’єкту – 167 млн грн. У 2019 році з бюджету сільської ради виділено 15 млн грн, стільки ж закладено і на наступний рік. Також 32 млн грн передбачено районним бюджетом на 2020 рік. Районне керівництво не приховує, що для успішного фінішу будівництва потрібна фінансова підтримка з обласного і державного бюджету, на яку Бориспільщина розраховує у 2020 році.

Деталі проекту школи у селі Гора.

У Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школиУ Горі історична подія – закладено капсулу часу в фундамент нової школи

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама