У Броварах на карантин закрили один із класів 9-ї школи | Трибуна

image
16 Грудня 2019, 18:37
Поділитися:

У Броварах через перевищення допустимого ліміту невідвідуваності в одному з 5-х класів 9-ї школи відправили дітей на карантин. У колективі на заняття не прийшла половина учнів. Про це повідомляють в управлінні освіти і науки Броварської міської ради.

Як зазначила заступниця очільникці УОН БМР Тамара Стельмах, клас призупинив навчання, адже на уроки через хвороби не з’явилось 50 % учнів. Чиновниця зауважила, що навчальні колективи і школи закривають, коли відсутні 20 % учнів.

9-та школа

Водночас, зі слів Тамари Стельмах, ситуація не є типовою для інших класів і шкіл. Загалом захворюваність у школах Броварів на цей час становить 12,5 %. А в садочках – 6 %. Ідеться головно про «популярні» недуги – грип і ГРВІ, застуди.

Заступниця керівниці відомства відзначає, що ситуація із захворюваності наразі значно краща, ніж у той самий період минулого року. Тоді, станом на середину грудня, на карантині перебували щонайменше декілька класів.

За інформацією очільниці броварського міськрайонного відділу лабораторних досліджень Віри Товстоног, перше суттєве зростання захворюваності прогнозують уже на кінець грудня – початок січня. Очікують також і другу хвилю в кінці січня – на початку лютого.

Звіт ЦГЗ. Графік

З останнього звіту Центру громадського здоров’я видно, що захворюваність в Україні наближається до епідемічного порогу

Згідно зі звітом броварського міжрайонного відділу лабораторних досліджень за 6 – 12 грудня, в Броварах на грип і ГРВІ захворіли 762 людини, з яких дітей до 17-ти років – 534. Ці показники вищі за показники кількох попередніх тижнів.

Читайте також:

Хворобливий початок місяця і відновлення позицій вітрянки, – медичні новини жовтня
У Броварах повітря несе ризик для людей із хворобами органів дихання: дані телеграм-бота

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари