На компенсація за проїзд для педагогів виділено Борисполя 754 тис. 500 грн.

image
16 Грудня 2019, 18:33
Поділитися:

На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 16 грудня обговорювалося питання схвалення змін до програми розвитку системи освіти міста Борисполя на 2018-2022 роки.

Питання змін стосувалося розділу «Кадри», а саме грошової компенсації за проїзд іногороднім педагогічним працівникам у зв’язку зі збільшенням вартості проїзду.

За словами начальника управління освіти та науки Бориспільської міськради Тетяни Павленко, станом на 1 вересня 2019 року освітянський колектив управління збільшився на 65 осіб.

«Ці люди щодня приїздять на роботу в Бориспіль із інших населених пунктів, є люди із прилеглих райцентрів — із Баришівки, Переяслава, Згурівки тощо. Із них 23 педагогічних працівники працює у ДНЗ міста Бориспіль, 37 осіб у закладах загальної середньої освіти, четверо осіб задіяно у позашкіллі та одна особа на ставці в інклюзивному центрі», — повідомила Тетяна Павленко та додала, що місцеві педагоги не охоче йдуть працювати у міське управління освіти.

Також начальник управління освіти повідомила, що у 2019-2020 н. р. кількість учнів збільшилася на 400 осіб, відповідно до чого збільшилася і кількість класів. У дитячих садках міста є тенденція до збільшення кількості груп.

Загальна сума грошової компенсації за проїзд складає 754 тис. 500 грн. Зазначалося, що це компенсація для педпрацівників, про техперсонал не йшлося.

Члени виконкому підтримали зміни до програми без обговорень.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама