Про програму розвитку КНП «ББЛІЛ» та нове обладнання для лікарні

image
16 Грудня 2019, 17:28
Поділитися:

Підводяться річні підсумки фінансування КНП «ББЛІЛ», тож 16 грудня на засіданні виконавчого комітету Бориспільської міськради це питання винесено на обговорення.

16 грудня під час виконавчого комітету Бориспільської міської ради було прийнято зміни до «Програми розвитку комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської області та Бориспільської міської ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» на 2019-2021 роки.

Зміни програми стосувалися перенесення коштів на наступний 2020 рік, які бюджетом Борисполя було заплановано передати на капітальний ремонт пологового відділення КНП та на придбання УЗД-апарату.

За словами заступника міського голови Людмили Пасенко, виконання даної програми є реальністю, у наступному фінансовому році за можливості міськрада планує виділяти додаткові кошти на потреби лікарні. Поки ж із бюджету заплановано виділення фінансів на придбання системи ультразвукової діагностики з найточнішими даними. Ці послуги для пацієнтів із квітня 2020 року будуть відшкодовуватись КНП через держпрограму Національної служби України.

Як повідомив директор КНП «ББЛІЛ» Олександр Щур, станом на грудень у медзакладі наявні три УЗД-апарати, але вони підлягають списанню, бо їх актуальність вже минула. Із нового року апарат комп’ютерної томографії (КТ) припиняє роботу, натомість, за словами директора ББЛІЛ, функціонуватиме інший апарат — КТ. Він розміщуватиметься в добудованому приміщенні лікарні, де невдовзі розпочне діяльність приватний діагностичний центр. За словами Щура, безкоштовне обстеження на новому апараті для пацієнтів КНП буде можливим за рахунок надання безкоштовних послуг від приватної структури — це майже 20 обстежень на місяць. 

Щодо роботи апарату магнітно-резонантної томографії (МРТ) Олександр Щур повідомив, що у лікарні є площі для розміщення такого дороговартісного обладнання, проте його придбання для ББЛІЛ поки не передбачається. Є можливість того, що за кілька місяців в одному з кабінетів КНП запрацює приватна структура, яка і забезпечить пацієнтів лікарні наданням даних послуг. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама