14 грудня − День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС | Трибуна

image
14 Грудня 2019, 10:37
Поділитися:

Щороку 14 грудня Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Дата встановлена в Україні з метою гідного відзначення мужності, самовідданості та високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і на підтримання ініціативи громадських організацій, Міністерства праці та соціальної політики України, ідеться в указі президента України від 10 листопада 2006 року.

Упродовж грудня в Броварах проводять низьку заходів, присвячених цьому дню: показ документальних фільмів, тематичні виставки та зустрічі за участю учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Анонс: У Броварах ушанують ліквідаторів аварії на ЧАЕС. ЗАХОДИ

13 грудня представники Броварської міської влади поклали квіти до пам’ятних знаків героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС на території міського відділу поліції та в парку «Перемога», а також взяли участь в урочистому зібранні Броварського РУ ГУ ДСНС України.

З офіційного відзначення в Броварах 13 грудня 2019 року

Читайте також:

25 квітня у Погребах відкрили пам’ятник на честь подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС
Що ви знаєте про радіацію та Чорнобиль? ТЕСТ
Мазут із Чорнобильської АЕС утилізує ТОВ «РЕИ Бровари» за 1 копійку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари