Наш біль, наша пам’ять

image
13 Грудня 2019, 14:31
Поділитися:

Пам’ятати про мертвих, проте не забувати і про живих – 14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У ліквідації катастрофи брали участь понад 600 тисяч людей, переважно, – українці.

Основні урочистості з цієї нагоди проходили у Кагарлицькій районній школі мистецтв.
Під час зібрання до присутніх звернулася в.о. голови районної держадміністрації Світлана Синюк, яка подякувала усім, хто без вагань жертвував власним життям та здоров’ям в тій страшній боротьбі з атомом. Вона побажала миру та здоров’я ліквідаторам і їх родинам, а також закликала пам’ятати ті трагічні дні, особливо ж, людей, які собою закрили людство від пекельного радіаційного туману.
– Ви в мирний час здійснили подвиг ціною свого здоров’я, а дехто і життя, захистили десятки і сотні тисяч жителів України від наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції. За це вам низький уклін! Бажаю вам міцного здоров’я, миру вам і усій Україні, – наголосила Світлана Синюк.
За мужність, самовідданість, високий професіоналізм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС спільні подяки районної ради та райдержадміністрації були вручені Анатолію Витищенку, Григорію Коробенку, Івану Кулініченку, Миколі Левченку, Сергію Назаренку, Василю Плигуну, Борису Сушку та Миколі Череднику. Такими ж грамотами були нагороджені і працівники відділу з виплат компенсацій постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС Кагарлицького УСЗН Ірина Недолько та Світлана Шибкой.
До привітань також долучилися міський голова Олександр Панюта та голова районної громадської організації «Спілка інвалідів Чорнобиля» Іван Тузенко. Зокрема, Олександр Панюта вручив ліквідаторам аварії на ЧАЕС подяки та подарунки. По цьому хвилиною мовчання було вшановано всіх, хто загинув у боротьбі з мирним атомом.
Викладачі та вихованці Школи мистецтв, а також артисти з міського Будинку культури подарували присутнім святковий концерт.
По цьому учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку героям Чорнобиля – з вдячністю за проявлені мужність та патріотизм, порятунок України і світу від неконтрольованої сили атому.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна