Вісник Кагарличчини — …А їсти хочеться завжди

image
13 Грудня 2019, 12:18
Поділитися:

Якщо жителям міста більш-менш відомо, де можна смачно і дешево пообідати, відсвяткувати ювілей, весілля чи замовити поминальний обід, то мешканцям сіл району, гостям райцентру із пошуком та вибором такого місця доведеться попотіти. Допомогти їм у цьому вирішив наш кореспондент, відвідавши всі заклади харчування, що знаходяться в центрі Кагарлика.

Візитна карточка райцентру – ресторан “Колос”. Це – власність районного споживчого товариства, а, власне, ресторан на другому поверсі орендує уже сьомий рік поспіль підприємець Тетяна Кулініченко.
Як вона проінформувала, ресторан працює по замовленню. Пов’язано це з тим, що величезні зали взимку потрібно опалювати, а це накладно. Тому його обігрів здійснюється лише при проведенні масових заходів. У даному закладі можна зробити замовлення на проведення весіль, ювілеїв, новорічних корпоративів. Проводять тут і панахиди з розрахунку 150 грн на чоловіка.
У штаті ресторану – 2 особи, включаючи й саму господарку. Перевага цього закладу – у його площі. Тут може розміститися більше сотні людей, достатньо місця для танців і розваг. Під час корпоративів забезпечується музика і тамада. Вартість стандартного замовлення на одну людину – від 350 грн.

У “Колосі”, але на першому поверсі, працює кафе-бар споживчого товариства “Рікос”. Відкрите воно щодня із 8 до 17 години, а під час проведення масового заходу – до 23. Ось тут щодня готуються стандартні обіди за цілком доступними цінами. Борщі, супи – в межах 30 грн, котлета – 15, биток – 30, різноманітні салати – 15.
У штаті кафе – 4 фахівці плюс директор СТ Валентина Мозгова. Цей заклад одним з перших у місті запровадив приготування поминальних обідів і саме тут вони проводяться найчастіше. Нині вартість такого обіду 130 гривень на чоловіка. Зал може вмістити 120 чоловік. Тому тут можна замовити проведення корпоративів, іменин, весіль і т. ін.
Під час моїх відвідин кафе, за столиком обідав чоловік, як виявилося, з Миронівки. “Я раз на місяць відвідую родичку, що перебуває у Ставах. І завжди при цьому заходжу до “Рікосу”. Надто вже смачні пельмені готують тут дівчата. Постійно беру дві порції”, – розповів він.

З боку приміщення колишнього “Універмагу” (вул. Незалежності, 14Б) розмістилася піцерія “Мандарин”. Як розповів її господар Богдан Квілінський, піца знайшла своїх палких прихильників не тільки по всій Європі, а й Україні. Тому був здивований, що у кагарличан не було можливості посмакувати цим блюдом. Власне, через це він і відкрив піцерію. І хоча сьогодні даний виріб пропонують майже у всіх закладах харчування міста, але справжня, італійська піца готується тільки у “Мандарині”.
По-перше, наголошує Богдан Георгійович, випікається вона не в духовці, а на натуральній кам’яній печі. По-друге, всі інгредієнти і борошно завозяться з Києва і тільки дорогі та якісні. І, по-третє, суворо дотримується технологія приготування. Немає такого блюда в піцерії, якого б він особисто не готував. А тому обдурити його у заміні інгредієнтів, спрощенні технології неможливо.
У “Мандарині” готують 19 видів піци вартістю від 150 до 220 гривень. Практикують тут і доставку випічки на таксі.
Крім фірмового блюда, у піцерії щодня пропонують широкий вибір перших страв, м’ясних блюд і гарнірів, 20 видів салатів, шикарний атлас коктейлів.
Тому “Мандарин”у попиті кагарличан, надто ж дітей. Практично щодня тут проводяться святкування днів народження, сімейні свята, корпоративи. Ось і на 6 грудня, напередодні Дня місцевого самоврядування, зал на 50 місць замовили працівники міської ради.
Не можна не згадати про інтер’єр закладу. Інтимна обстановка, телевізор, акваріум з підсвіткою, зручні меблі розслабляють і душу, і тіло. Отож, якщо вам потрібний сімейний затишок і смачна по-домашньому їжа, звертайтеся в “Мандарин”. Щодня з 10 до 23, а у вихідні – до 24-ї години.

У адмінприміщенні на першому поверсі бажаючих пообідати чекає кафетерій “Райдуга”. У день мого перебування в ньому у меню закладу значилися біляші по 17 грн, грибна юшка і комплексні обіди по 60 грн. Як розповіла одна із господарок закладу Вікторія Шевченко, у комплекс входить перше блюдо, гарнір з котлетою і салат. Приємно, що “Райдуга” розширюється, ще один заклад харчування від неї «Zдибанка» відкрився у підвалі приміщення, де знаходиться банк “Аваль”.

Внизу вулиці Незалежності, 28А (навпроти автостанції) теж щодня, без вихідних, з 10 до 24-ї працює “Шашлична”. Любителі екзотики можуть посмакувати такими блюдами східної кухні, як люля-кебаб, хашлама, садж. Серед 7 компонентів останнього – свинина, смажені картопля і цибуля, гриби-шампіньйони, а також запечені на грилі перець і помідор. Сама страва подається у спеціальному посуді.
Як розповів господар шашличної Ельшан, крім екзотики, тут готуються і повсякденні страви, до яких звичні українці. У тому числі – борщ (порція 40 грн). Шашлик (250 г) тут коштує 100 грн, садж (на 4 особи) – 400 грн.

“ВІП-бар” (навпроти танка) – один із найпопулярніших закладів харчування у місті. Для клієнтів тут пропонують 4 зали: нижній на 60 чоловік і верхній на 6, 10, 15 осіб. У штаті бару 3 кухарі і 3 помічники кухаря, 2 офіціанти. Щодня тут готують стандартні обіди вартістю 65 грн, а також приймають замовлення на проведення родинних свят, корпоративів, а також поминок. Господар закладу Олег Гордовський запропонував меню страв, які готують у барі, тільки на перерахунок яких у мене б не вистачило блокнота.

По центральній вулиці міста є ще ресторан “АА”. На жаль, його хазяйка відмовила у інформації кореспонденту.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна