«Броварське» держпідприємство втратило монополію на виготовлення спирту – ВРУ | Трибуна

image
13 Грудня 2019, 10:31
Поділитися:

Державне підприємство «Укрспирт», яке зареєстроване в Броварах, більше не буде монополістом у виготовлені спирту в Україні. Президент підписав проголосований раніше закон, яким така преференція виробника скасовується. Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Як передбачає новий закон, державна монополія на виробництво спирту буде скасована з 1 січня 2020 року. Суб’єкти господарювання будь-якої форми зможуть виробляти спирт за умови отримання відповідної ліцензії. Окрім того, вони матимуть повну лібералізацію експорту спирту з України.

Водночас для захисту вітчизняного товаровиробника закон передбачає, що імпорт спирту до 1 січня 2022 року зможуть здійснювати тільки держпідприємства, уповноважені на це Кабміном.

Зазначимо, ДП «Укрспирт» фактично розташоване в Києві, юридична адреса – в Броварах. А самі заводи з виробництва «розкидані» по Україні.

На підприємстві уже відреагували на законодавчі зміни. «Спиртові заводи мають перейти у приватні руки, держава повинна прописати інвесторам правила гри і контролювати, чи виконуються ці правила. Ефект держави – в збільшені податкових надходжень. Держава не повинна займатися питаннями, наприклад, автоматизації котла чи іншими покращеннями на виробництві. Вона повинна контролювати і збирати податки, а не варити спирт», –  розповів в. о. директора Сергій Блескун на сайті підприємства.

Читайте також:

Що для підлітків алкоголь, сигарети, наркотики та соцмережі. ДОСЛІДЖЕННЯ
105-річна жителька Семиполок ніколи не вживала спиртного та не була у шлюбі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари