У Броварах створять відділ охорони здоров’я, – підсумки 66-ї позачергової сесії БМР | Трибуна

image
12 Грудня 2019, 20:22
Поділитися:

12 грудня броварські депутати зібрались на своє позачергове засідання. До розгляду народними обранцями було запропоновано шість основних питань, згодом додали ще два додаткових.

Першим рішенням депутати внесли зміни до обсягів фінансування на 2019 рік Програми будівництва, капітального ремонту, утримання об’єктів житлового фонду, благоустрою та соціально – культурного призначення міста Бровари Київської області на 2019 – 2023 роки.

У результаті перерозподілу видатків по заходах і програмах, найбільш вагомими витратами УБЖКГІТ буде фінансування робіт із будівництва молодшої ланки ЗОШ №10 ‒  на  суму 1 млн грн, а також дофінансування незавершених проєктів із ремонтів міжбудинкових проїздів, капітальному ремонту шатрових дахів, тощо.

Під час доповіді очільниця УБЖКГІТ Світлана Решетова надала депутатам інформацію щодо планів  на 2020 рік. Так, наступного року управління планує здійснити проєктування реконструкції будівлі дитячого дошкільного закладу «Дзвіночок», а кошти на реалізацію проєкту планує залучити шляхом отримання грандів або через цільові програми Мінрегіонбуду.

Нагадаємо, заклад дошкільної освіти  «Дзвіночок» (стара назва ДНЗ «Сонечко» ‒ авт.) попри довготривалу судову тяганину з БЗБК лише цьогоріч передано в комунальну власність теріторіальної громади м. Бровари. Втім, будівля у центрі міста перебуває у занедбаному стані та потребує солідних капіталовкладень для її відновлення.

Стан будівлі ДНЗ Сонечко, 2019 рік

Павільйони дитячого садочка



Ще одним об’єктом, який управління житлово-комунального господарства планує залучити на отримання грандового фінансування ‒ це добудова басейну Центру комплексної реабілітації дітей із інвалідністю. Проєкт басейну виготовлений самим центром, наразі вартість його реалізації становить близько 40 мільйонів гривень. Оскільки міський бюджет із таким навантаженням не впорається, заплановано залучити для його втілення інші джерела фінансування.

Розглядаючи зміни  до програми «З турботою про кожного», депутати збільшили її фінансування на 331,3 тис. грн. Кошти направлять на надання матеріальної допомоги містянам, які потребують дороговартісного опретивного втручання та реабілітації. За інформацією управління соціального захисту населення, на надання адресної матеріальної допомоги мешканцям Броварів за 11 місяців поточного року було використано 2245,9 тис. грн.

Додатковим проєктом рішення депутати збільшили на 50 тис. грн видатки на реалізацію програми профілактики та лікуваня стоматологічних захворювань у дітей та окремих категорій дорослого населення м.Бровари на 2019-2020 роки. Кошти КП «Броварська стоматологічна поліклініка» необхідні для придбання медичного обладнання. Таким чином загальна сума фінансування підприємства до кінця цього року склала 345,1тис. грн.

Крім цього,  бюджетними коштами поповнили статутний  ще одного КП «Броваритепловодоенергія». У результаті голосування депутатів КП отримало 1,53 млн грн. Черговий «бюджетний» транш необхідний підприємству у тому числі й для ліквідації аварії на кналізаційному колекторі міста, яка сталась кілька днів тому.

Відповідні зміни  було внесено депутатами і у головний кошторис міста. Окрім зазначених витрат, депутати збільшили на 256,9 тис. грн видатки з програми забезпечення пільгових категорій населення міста лікарськими засобами та медичними виробами.

Були серед сьогоднішніх рішень і організаційні. Для упорядкування фінансування медичної галузі та у зв’язку з реорганізацією райдержадміністрації, броварські депутати прийняли рішення створити власний відділ  охорони здоров’я Броварської міської ради (ВОЗ БМР ‒ прим. авт) та затвердити відповідне Положення.

Згідно рішення депутатів, предметом діяльності ВОЗ БМР є:

організація виконання та контролю за дотриманням законодавства в галузі охорони здоров’я закладами охорони здоров’я всіх типів та форм власності, які розташовані на території міста;
розпорядження та контроль за використанням, у межах компетенції, коштами, які передбачені рішенням Засновника на фінансування діяльності комунальних закладів охорони здоров’я.

Відділ утворюється як неприбуткова організація, виконуватиме функції головного розпорядника бюджетних коштів, які виділяються Броварською міською радою Київської області для функціонування закладів охорони здоров’я комунальної форми власності міста Бровари та закладів охорони здоров’я спільної власності міста Бровари, Броварського району та ОТГ.

Працюватиме у відділі чотири особи. Ім’я очільника нового відділу наразі не відоме. Згідно положення, призначення та звільнення керівника відділу здійснюється міським головою. На посаду начальника відділу може претендувати особа, яка має повну вищу освіту відповідного професійного спрямування.

Підсумкова сесія 2019 року відбудеться 19 грудня о 10-00 годині за адресою: м.Бровари, вул. Гагаріна,15.

19 грудня відбудеться чергова сесія Броварської міськради

Фото ‒ авторки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари