Олександр Щур підтвердив необхідність закриття Вороньківської лікарні

image
12 Грудня 2019, 16:38
Поділитися:

Стаціонарне відділення Вороньківської  дільничної лікарня, що в Бориспільському районі, поставлена перед фактом закриття, яке прогнозується 31 грудня.

Директор КНП «ББЛІЛ» Олександр Щур восени 2019 року пропонував Вороньківській  сільській раді  взяти на баланс приміщення лікарні. Такої думки він дотримується і досі. Відповідний лист ним був направлений члену ініціативної групи села Людмилі Бередні (подаємо документ).

Звинувачення у свій бік щодо власної вказівки закрити стаціонар у Воронькові Щур відкидає.

«Як керівник КНП «ББЛІЛ», я не наділений повноваженнями вирішувати питання відкриття, чи закриття будь-яких лікувальних закладів та їх фінансування. Я дію в межах правового поля щодо питань охорони здоров’я», — прокоментував «Вістям» Олександр Щур, уточнюючи, що з 1 січня 2020 року ББЛІЛ перейде на нову форму фінансування Національною службою здоров’я України.

Це свідчить, що дільничні лікарні за рахунок КНП фінансуватися перестануть.

За словами Щура, наразі у Воронькові функціонує амбулаторія загальної практики-сімейної медицини з ліжками денного стаціонару. У приміщенні колишньої дільничної лікарні тимчасово розміщені 10 стаціонарних ліжок терапевтичного відділення №2 ББЛІЛ. Щур говорить, що ці ліжкомісця підлягають скороченню через неможливість їх утримання в нових умовах фінансування.

«Подальше утримання цілодобових стаціонарних ліжок та обслуговування персоналу можливе за умови їх фінансування з сільського бюджету», — підсумував Щур. За його словами, необхідна стаціонарна спеціалізована меддопомога жителям сільської місцевості буде надаватися в КНП «ББЛІЛ».

Важливо. Стаціонарне відділення Вороньківської лікарні обслуговує жителів сіл Воронькова,  Глибокого, Жереб’ятина, Рогозова, Головурова, Кийлова та Ревного. На лікуванні постійно перебуває не менше 10 пацієнтів.

Через занепокоєння селян, «Вісті» порушували тему необхідності збереження Вороньківської лікарні в статті «На порятунок Вороньківської лікарні — два місяці». Думки селян одноголосні — люди бажають зберегти лікувальний заклад та просять владу району та керівницво КНП «ББЛІЛ», на балансі якого і перебуває заклад, не закривати дільничну лікарню.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама