Працівники культури Київщини визначили напрями роботи на 2020 рік

image
12 Грудня 2019, 12:44
Поділитися:

Відбулося засідання колегії управління культури, національностей та релігій КОДА. Президія під керівництвом начальника обласного управління культури Ігоря Золотоверха засідала 11 грудня. У ході засідання члени колегії виступили із доповідями у сфері культури та мистецтва.

Участь у заході взяли працівники обласного управління культури, працівники КОДА та КОР, директор КЗВО КОР «Академія  мистецтв імені Павла Чубинського», голова Київського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки Василь Романчишин, директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» Микола Зніщенко, директорка Київського обласного центру охорони і наукових досліджень пам`яток культурної спадщини» Любов Берегова, директорка КЗ КОР «Вишгородський історико – культурний заповідник» Влада Литовченко, директор Національного музею – заповідника «Битва за Київ  у 1943 році» Іван Вікован та інші. До обговорення також долучилися члени Атестаційної комісії про присвоєння, переатестації (підтвердження звання) «народного» («зразкового») аматорських колективів.

Голова колегії Ігор Золотоверх підбив підсумки роботи у сфері культури Київської області за 11 місяців 2019 року, а також вручив обласні нагороди працівникам культури Київщини.

Почесною грамотою Київської обласної ради із цінним подарунком з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури, а також Подякою управління культури, національностей та релігій Київської ОДА за особистий вагомий внесок у розвиток музейної справи та туристичної галузі Київщини нагороджено директорку КЗ КОР «Вишгородський історико – культурний заповідник» Владу Литовченко. Ігор Золотоверх особисто подякував та привітав із успішно реалізованим, за підтримки Українського культурного фонду, унікальним реалізованим проектом Вишгородського історико-культурного заповідника «Історико – культурна спадщина Вишгородщини: QR-кодування, моніторинг, апробація та популяризація».

Подякою управління культури, національностей та релігій Київської ОДА нагороджено директора Національного музею – заповідника «Битва за Київ  у 1943 році» Івана Вікована. Голова колегії особисто подякував директору за активну громадську позицію, організацію та проведення заходів з метою вшанування Героїв Небесної Сотні, постраждалих учасників Революції Гідності, загиблих земляків – учасників військових протистоянь в зоні АТО/ООС.

Під час засідання члени колегії заслухали, обговорили та одноголосно проголосували низку важливих питань, серед яких:

– планування щодо продовження реалізації проекту Вишгородського історико-культурного заповідника «Історико – культурна спадщина Вишгородщини: QR-кодування, моніторинг, апробація та популяризація»;

– діяльність Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році». Моніторинг та аналіз нагальних питань розвитку музейних закладів Київської області;

– питання щодо присвоєння та підтвердження звання «народний», «зразковий» аматорським колективам (студіям) Київщини.

За підсумками жвавого обговорення пропозицій і зауважень членів колегії, а також запрошених гостей, одностайним голосуванням кворумом президії були підтримані рішення:

– запровадити QR-кодування унікальних об’єктів та експонатів в закладах культури області шляхом підготовки та участі відповідних проектів у грантових програмах у тому числі Українського культурного фонду;

– присвоїти та підтвердити звання «народний», «зразковий» 63 аматорським колективам (студіям) Київщини, а також щодо зняття звання «народний» з 3-х аматорських колективів;

– ініціювати перейменування Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» в «Національний музей української  військової звитяги», оскільки назва закладу не відповідає сучасному різнобічному змістовному наповненню тощо.

Пріоритетним напрямом діяльності управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації було визнано всебічне сприяння розвитку галузі культури, мистецтв, охорони культурної спадщини, збереження мережі закладів культури області, захист інтересів і прав працівників культури Київщини,  а також вирішення актуальних питань  державно-церковних та міжнаціональних відносин у рамках активної реалізації процесів децентралізації та утворення ОТГ на території Київської області.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація