11 грудня – міжнародний день гір і танго | Трибуна

image
11 Грудня 2019, 09:10
Поділитися:

Одраду дві дати відзначають 11 грудня – Міжнародний день гір і Міжнародний день танго. Обидва свята встановлені на рівні Організації Об’єднаних Націй.

Відзначати Міжнародний день гір постановила 57-ма сесія Генасамблеї ООН – у січні 2003 року. Співтовариство закликало організовувати в цей день заходи на всіх рівнях задля пропаганди значення сталого розвитку гірських регіонів.

Просвітницькі заходи, як правило, включають тематичні книжкові ярмарки, симпозіуми, лекції та семінари, а також тематичні заняття в школах. Товариства любителів гір зазвичай проводять пізнавально-розважальні заходи протягом тижня.

Гори займають близько однієї чверті поверхні планети і є домівкою для майже 10 % населення. Це – заповідник для багатьох унікальних видів рослин і тварин, джерело води усіх основних річок Землі.

Міжнародний день танго вперше відзначили 1978 року в Аргентині, і лише згодом свято стало загальносвітовим.

Відповідно д різних джерел, дата 11 грудня була обрана тому, що саме цього дня народився Карлос Гардель – аргентинський кіноактор, співак і музикант, якого називають «королем танго». За іншими джерелами – на четсть Хуліо Де Каро, іншого музики, який також народився цього дня.

Танго – аргентинський народний танець. Спочатку його виконували лише чоловіки. Сьогодні танок став популярним у всьому світі. Є багато танцювальних видів і стилів танго: аргентинське, уругвайське, бальне і старовинне танго. Танго не має регулярно повторюваного ритму, а включає паузи й зміну ритму – прискорення, уповільнення.

Читайте також: У «Шайбі» танцювали вальс: відбувся літній бал для людей поважного віку – ФОТО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари