Київська ОДА та КМДА домовилися про реалізацію спільної стратегії поводження з відходами

image
9 Грудня 2019, 17:05
Поділитися:

Під час робочого візиту на полігон ТПВ у Підгірцях голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов та міський голова Києва Віталій Кличко погодили спільне вирішення проблеми поводження з відходами.

Досягнуті двосторонні домовленості щодо реалізації спільної стратегії поводження з відходами на Київщині були закріплені меморандумом про співпрацю між Київською областю та столицею. Підписання документу відбулося у понеділок, 9 грудня, на території полігону № 5 у Підгірцях.

Очільники області та Києва визнали, що проблема утилізації відходів – одна з найболючіших у столичному регіоні.

За словами Олексія Чернишова, лише столиця щорічно продукує понад 1 млн тонн сміття, майже 90% якого вивозиться на такі полігони в області. Тоді як єдиний в регіоні сміттєспалювальний завод «Енергія» може впоратися лише з 25% відходів. Цього явно недостатньо, і Київ та область мають разом вирішити цю проблему.

«Ми маємо визнати, що питання поводження з твердими побутовими відходами – це важлива проблема регіону. Подібні полігони – це минуле століття. Щоб розв’язати проблему з тонами київського сміття, необхідно впроваджувати цивілізовані та ефективні способи переробки», – заявив під час оглядин полігону голова Київської ОДА Олексій Чернишов.

Керівник обласної державної адміністрації переконаний, що розв’язати питання утилізації відходів можна завдяки будівництву в області сучасного та екологічного сміттєпереробного заводу за європейськими стандартами.

«Наразі ми вивчаємо кращі європейські практики. Ми розуміємо, що проблему потрібно вирішувати лише спільними зусиллями. Адже ми робимо це в інтересах усіх мешканців столичного регіону», – підкреслив Олексій Чернишов.

Після підписання меморандуму очільники області та столиці домовилися про затвердження та реалізацію єдиного регіонального плану щодо вирішення питання відходів у місті та області й, зокрема, полігону ТПВ у Підгірцях.

Довідково:

Полігон ТПВ №5 розташований на території Київської області Обухівського району між селами Креничі та Підгірці. Оператором зазначеного місця видалення відходів є ПрАТ «Київспецтранс», що перебуває у сфері управління КМДА.

Полігон побудовано та введено в експлуатацію у 1986 році відповідно до чинного на той час законодавства. Приймання та захоронення побутових відходів здійснюється переважно з м. Києва та деяких населених пунктів Київської області.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація