Юні журналісти показали виставу особливим дітям у Києві

image
9 Грудня 2019, 11:56
Поділитися:

Юні журналісти ІТА «ЮН-ПРЕС» та вихованці  театральної студії «Неформат» ДЮК «Олімпія» (керівник – Наталя Плохотнюк) підготували виставу «Ти – особливий!». Прем’єра вистави відбулася в спеціалізованій школі-інтернаті № 11 для дітей з ослабленим зором.

«…Десь дуже далеко була особлива країна. В  цій країні жили  казкові мешканці —велікси. Вони  були всі різні : у когось  був великий ніс у іншого  – великі вуха,  хтось був високий, хтось – низький, хтось мав веснянки чи великі окуляри…  Кожного дня велікси робили одну і ту ж річ: вони роздавали один одному наліпки – золоті зірки і сірі плями. Веліксам  дуже подобалось оцінювати один-одного. Найкрасивіші велікси, спритні, талановиті, ті, що вміють красиво говорити, співати, танцювати – отримували зірки, а інші, у яких виходило не все так добре, отримували плями….» — Так починається вистава.

За короткий час королівство невпізнанно змінилося: з’явилися невдахи і улюбленці, всі стали шукати один у одного всілякі вади, нагороджувати непричетних і карати невинних.

Фіналом цієї казки є слова Феї Доброти Еллі, яка переконує Панчінелло  і всіх героїв і глядачів у тому, що кожен із них – особливий: « Хто вони такі, щоб  оцінювати один-одного і давати  зірки, або  кружечки? Вони такі ж велікси, як і ти. Як і кожен із вас. Що вони думають про тебе, це неважливо. Пам’ятай: ти –  особливий,  як і кожен із вас. Ти ні на кого не маєш бути схожим, бо всі ми цікаві саме тим, що різні!»

Юні актори й журналісти гралися й співали разом із дітьми-глядачами. І спочатку навіть розгубилися, коли побачили, скільки виявилося бажаючих  узяти участь у конкурсах та  іграх, але потім вдало «розрулили» ситуацію. 

-Ми плануємо показати цю виставу в столичних інтернатах для дітей з особливими потребами і в центрах соціальної реабілітацї, – кажуть організатори вистави.

Вероніка Казачина, «ЮН—ПРЕС», фото автора

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ