В Україні скасували мінімальну зарплату для вчителів. ДОКУМЕНТ | Трибуна

image
9 Грудня 2019, 10:15
Поділитися:

Кабінет Міністрів України призупинив дію постанови попереднього уряду про встановлення найнижчого посадового окладу вчителя в розмірі 3 прожиткових мінімумів. Про це йдеться в листі голови комітету з питань освіти, науки та інновацій ВРУ Сергія Бабака у відповідь на звернення Профспілки працівників освіти і науки України, а також повідомляють ЗМІ.

«Щодо Постанови Кабінету міністрів України №822 від 10.07.2019 р. інформуємо, що на засіданні уряду 15.11.2019 р. було прийнято Постанову КМУ, якою передбачено зупинення дії Постанови КМУ №822 на 2020 рік», – йдеться в документі.

Водночас Сергій Бабак повідомив, що в держбюджеті на 2020 рік, який Верховна Рада України ухвалила 14 листопада, передбачені додаткові видатки на понад  3,7 млрд грн. – на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.

«За розрахунками уряду, збільшення зазначених видатків дозволить, зокрема, запобігти дефіциту освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників у 2020 році», – сказано в листі.

Читайте також:

Зарплата вчителів зросте на 9 % − держбюджет 2020
Уряд перерозподілив кошти для погашення заборгованості зарплатні медиків

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари