Нова станція знезалізнення урочисте відкриття і поважний гість

image
6 Грудня 2019, 18:00
Поділитися:

Станція знезалізнення на водозаборі №2 у місті Бориспіль, яку почали будувати у 2018 році, до кінця 2019 запрацює. На урочисте перерізання стрічки офіційний Бориспіль очікує голову Київської ОДА Олексія Чернишова.

Проблеми надлишку заліза у підземних водах Борисполя вирішуються завдяки процесу знезалізнення. Однієї станції знезалізнення, яка багато років функціонує на водозаборі №1 (вул. Гоголя, 6а) для міста замало. Тож торік розпочалося будівництво другої — на водозаборі №2 (вул. Соборна, 8), яке має завершитися урочистостями у двадцятих числах грудня.

Начальник відділу розвитку КП ВКГ «Бориспільводоканал» Олександр Федченко (на фото), який контролює процес будівництва, розповів, що роботи на стадії завершення. Усі три фільтрувальні колони, встановлені над комунікаційною камерою, готові до завантаження гранітного та цеолітового щебеню. У камері встановлені насоси, на часі — встановлення повітродувок та вікон у стелі, які виконують роль ліхтарів денного світла.

Технологічна частина завершена, залишилися опоряджувальні роботи.

«До кінця року станція знезалізнення запрацює, — запевняє Олександр Федченко. До її повноцінної роботи буде тривалий процес наладки обладнання: прочищення, промивка, відпрацювання системи й перевірка на герметичність».

За словами керівника, Бориспільське ПРАТ «СПМК-508» зводило станцію та перекладало внутрішні водопровідні мережі для технологічного процесу хлорування. Резервуар чистої води будувало ПРаТ «АгроБудМеханізація». Залишилися роботи з благоустрою та укріплення схилу над резервуаром. Задля підвищення рівня безпеки збудували новий, вищий паркан, який відділяє водозабір від розташованої поряд школи.

Із джерел, близьких до офіційних, «Вістям» стало відомо, що голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов виявив бажання взяти участь в урочистостях з нагоди відкриття станції знезалізнення, яке заплановане на 20 грудня. Однак запрошення «Вісті» ще не отримали.

Детально

Водозабір №2 подає в місто 1500-1600 куб. м води за добу.
Потужність станції — 5 тис. м куб. за добу.
Воду добувають із 4 свердловин.
На водозаборі було два резервуари по 250 куб. м. Під час реконструкції збудовано третій — на 1000 куб. м.

Скоро дві станції знезалізнення забезпечать очистку 80-85% усієї води у місті. У воді з водозабору №3 (вул. Броварська, 9) вміст заліза у межах норми, тож її знезалізнення не потрібне.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама