Вісник Кагарличчини — В основі проблем

image
5 Грудня 2019, 16:33
Поділитися:

29 листопада голова Кагарлицької районної ради Іван Семцов провів пленарне засідання 48-ї сесії районної ради. під час засідання розглядалися питання про внесення змін у рішення
39-ї сесії районної ради від 21. 12. 2018 № 347-39 (ІІ)-VII «Про районний бюджет Кагарлицького району на 2019 рік» та додатків до нього; про затвердження переліку об’єктів спільної власності міста, сіл Кагарлицького району, що підлягають приватизації у 2020 році; про управління об’єктами майна спільної власності територіальних громад Кагарлицького району.
На початку засідання Іван Семцов оголосив відповідь з Офісу президента на запит депутата Петра Бурого стосовно врахування думки депутатів районної ради та думки жителів Кагарличчини під час призначення голови Кагарлицької районної державної адміністрації. Суть відповіді зводиться до того, що подати свою кандидатуру на цю посаду може будь-хто, скориставшись інноваційною системою “ЛІФТ”. Відбір буде проводитися за певними критеріями. Врахування думки депутатів чи громади при цьому не передбачено.
Депутат Іван Лисий звернувся із проханням до в. о. голови райдержадміністрації Світлани Синюк, щоб та дала відповідь, чому в Горохуватській школі відсутнє “гаряче” харчування дітей. Адже, за його даними, воно не проводиться, бо є заборгованість за електроенергію. Світлана Синюк та Віталій М’ясніков, підприємство якого організовує харчування дітей, даючи відповідь, зазначили, що дані Івана Лисого відповідають дійсності лише частково. Заборгованості за електроенергію за харчування в школі немає. Але є інша проблема – відсутній кухар. І знайти людину на цю посаду поки що не вдається. Тож, власне, господарство райСТ, яке здійснює харчування, тимчасово організує для дітей буфет, де за рахунок коштів сільської ради ті зможуть перекусити печивом та соками.
Питання стосовно функціонування ФАПу в с. Сущани після нового року підняв депутат Петро Бурий. Сільський голова Василь Трохименко запевнив, що ФАП працюватиме. Кімнату під його діяльність виділили в приміщенні сільської ради. Але є одна проблема – кадрова. В селі немає фельдшера. Допоки місце вакантне, в село двічі на тиждень приїздитиме спеціаліст із райцентра.
Спираючись на доповідь начальника управління фінансів РДА Наталії Перевери, депутати визначили на 2019 рік: – доходи районного бюджету у сумі 293189580 гривень; видатки – у сумі 298490331 гривень; профіцит районного бюджету – у сумі 4621406 гривень; дефіцит районного бюджету – у сумі 9922157 гривень.
Також депутати надали дозвіл на продаж майного комплексу колишньої тублікарні.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна