Деталі протистояння «Ліцею Дизайн-освіта» проти екс-директора Лариси Власенко

image
5 Грудня 2019, 12:13
Поділитися:

Вчителі та батьки Бориспільського НВК «Ліцей «Дизайн-освіта» ім. П. Чубинського» виступають проти виконання рішення суду про повернення на посаду екс-директора Лариси Власенко.

14 листопада суд поновив на посаді колишнього керівника ліцею Ларису Власенко. 18 листопада батьки вихованців закладу вийшли на протест, перекривши Київський Шлях на пішохідному переході навпроти міськвиконкому. Акція продовжилася на плановій нараді у Бориспільського міського голови. Звучали заяви на зразок: «Скільки було схем, поборів!» І запитання без відповіді: «Де заяви і скарги?»

28 листопада акція повторилася. Протестуючи проти повернення на посаду екс-очільника закладу, батьки разом із дітьми курсували пішохідним переходом вул. Київський Шлях. Патрульна поліція регулювала акцію.

Нагадаємо, 3 травня цього року на вимогу профспілкового комітету ліцею «Дизайн-освіта» управління освіти і науки Бориспільської міської ради звільнило Ларису Власенко з посади директора. Влітку заклад очолила Надія Семчик, яка пройшла конкурсний відбір.

Лариса Власенко — один із трьох керівників навчальних закладів Борисполя, які працюють без контрактів (ще директори Світлана Мазур та Ганна Михайлюк). Усі інші керівники-освітяни підписують контракт на рік.

Позиція влади

Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук запевнив, що нового директора Надію Семчик наразі ніхто не звільняв.

«Потрібно продумати дієвий варіант вирішення проблеми. На сьогодні подано апеляційну скаргу і прохання, щоб суд виніс окрему ухвалу щодо зупинення дії прийнятого рішення до розгляду апеляції».

Ситуація постійно змінюється

У начальника міського управління освіти та науки Тетяни Павленко «Вістям» вдалося дізнатися, що прохання призупинити дію рішення судом залишено без уваги. Виконати його неможливо, оскільки Надія Семчик нині на лікарняному, тому управління освіти звернулося до суду за роз’ясненням, як діяти і чекає відповіді.

Заступник міського голови Людмила Пасенко переконана, що питання має вирішуватися в правовому полі. «Ми в процесі судових розглядів.

Подано повідомлення у прокуратуру щодо внесення завідомо неправдивої інформації до лікарняного листка Лариси Ананіївни, який і став підставою для поновлення колишнього директора на роботі».

Наразі конфлікне питання — без вирішення, а ситуація змінюється щодня.

Коли верстався номер, стало відомо, що Власенко була поновлена на посаді. А вже 4 грудня була звільнена згідно з наказом управління освіти і науки. Про це повідомило у Фейсбук адвокатське об’єднання «Vyshnevyi&Partners» та Тетяна Павленко. 

Детально про перебіг справи Лариси Власенко можна дізнатися з інформаційної довідки, розміщеної на Фейсбук-сторінці адвокатського об’єднання «Vyshnevyi&Partners», яке представляє міське управління освіти і науки у судових тяжбах із пані Власенко.

«ВІСТІ» НЕ ШУКАЮТЬ ПРАВИХ І ВИННИХ У СИТУАЦІЇ ТА НЕ ПІДТРИМУЮТЬ ЖОДНУ ЗІ СТОРІН КОНФЛІКТУ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама