5 грудня – день працівників статистики, волонтерів і ґрунтознавців | Трибуна

image
5 Грудня 2019, 09:30
Поділитися:

Щонайменше три дати відзначають в Україні та світі 5 грудня. Цього дня на рівні ООН встановлені Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку та Всесвітній день ґрунтів. В Україні 5 грудня також є офіційним Днем працівників статистики.

Сьогодні – один із міжнародних днів, присвячених волонтерам. Генасамблея ООН у 1985 році в спеціальній резолюції запропонувала урядам відзначати 5 грудня як «Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку». Таким чином закликали спонукати людей у всіх сферах діяльності долучатися до волонтерства.

Всесвітній день ґрунтів відзначають за підтримки продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Дата була встановлена у грудні 2013 року. Свято підкреслює важливість ґрунтів як незамінного компонента природної системи і життєво важливого базису людського співтовариства.

День працівників статистики встановили в Україні «…на підтримку ініціативи Державного комітету статистики України та враховуючи значний внесок працівників цієї галузі у розвиток економіки держави…». Таке рішення указом президента ухвалили у 2002 році.

Мета – пропаганда досягнень офіційної статистики, які базуються на головних цінностях служіння, сумлінності та професіоналізму. А також – підтримання статистичної діяльності, визнання внеску міжнародних, регіональних і субрегіональних установ у сприяння розвитку національних статистичних систем. Зазначимо, Всесвітній день статистики відзначають 3 червня.

Читайте також:

У Броварах відсвяткують День Святого Миколая. ЗАХОДИ
У Броварах святкуватимуть «Медяник Fest»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари