Території школи № 1 — охоронний статус

image
3 Грудня 2019, 16:05
Поділитися:

30 листопада до Борисполя приїздили столичні археологи для проведення розкопок на території Бориспільської ЗОШ № 1 ім. Ю. Головатого (вул. Героїв Небесної Сотні, 1).

Дослідження були повторними і проводилися за домовленістю з Центром охорони культурної спадщини. Їхня мета — окреслити межі Дитинця, історичної місцевості з часів княжої доби, обмеженої сучасними вулицями Нижній Вал (від школи до ринку «Центральний») та Героїв Небесної сотні. Це необхідно для надання території охоронного статусу на державному рівні, що унеможливить її забудову та руйнування.

За словами директора Бориспільського історичного музею Наталії Йови, результатів досліджень ще немає, але є передумови до того, щоб місцевість була визнана історичною на законодавчому рівні.

«Знайдено велику кількість будівельного матеріалу, а також кераміки та інших предметів, що свідчить про те, що на даному місці знаходилася будівля давньоруського періоду. Знахідки знаходяться в Інституті археології, археологи якого проводили розкопки. Матеріали після детальної обробки та вивчення будуть передані у музей Борисполя», — розповідає Наталія Йова.

За її словами, уся процедура дослідження займе від трьох місяців до півроку, потім висновки подадуть до Міністерства культури України, яке з 2006 року виконує функції центрального органу охорони культурної спадщини.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама