Працівники музеїв Київщини обговорили перспективи розвитку сфери

image
3 Грудня 2019, 12:58
Поділитися:

У КЗ КОР «Київський обласний археологічний музей» пройшла VI Обласна наукова конференція «Археологія Київщини: дослідження та проблематика».

Участь у заході, який відбувся 29 листопада, взяли провідні фахівці у сфері археології та працівники музейної справи.

Відкриваючи урочисту частину конференції, начальник управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації Ігор Золотоверх привітав учасників та вручив обласні подяки працівникам музею за їх віддану роботу.

До вітань також долучилися представники Обухівської районної ради та фонду «Собор» (м. Київ), які передали музею особисті речі родичів Івана Франка для відділення у с. Халеп’ї.

У ході заходу від Київського обласного археологічного музею з науковими доповідями виступили Світлана Добровольська, Ольга Хуторна, Василь Карасьов та Оксана Бабчук. Вони розповіли про тисячолітню історію Халеп’я та Трипілля, а також про експонати з колекції музею.

КЗ КОР «Ржищівський археолого-краєзнавчий музей» представила Ольга Гудзій з доповіддю про артефакти Черняхівської культури, які зберігаються в музеї.

Доповідачі від НДЛ археології історико-філософського факультету Київського університету ім. Б. Грінченка Євген Слєсарєв, Марія Відейко, Тетяна Бондаренко та Михайло Відейко доповіли про розкопки, які проводили спільно з музеєм у Обухівському районі та околицях Трипілля у 2016-2018 роках. Вони розповіли про перспективи нових досліджень на Київщині і використання знахідок та відкритих поселень для розвитку музейної справи та туризму в області.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація