У Броварах ушанують ліквідаторів аварії на ЧАЕС. ЗАХОДИ | Трибуна

image
3 Грудня 2019, 12:36
Поділитися:

14 грудня в Україні відзначають День ушанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. До цієї дати в Броварах проведуть низку заходів: перегляди документальних фільмів, тематичні виставки, конкурси виховні години тощо. Графік заходів затверджений розпорядженням міського голови.

Як ідеться в документі, впродовж грудня територіальний центр соціального обслуговування проведе обстеження матеріально-побутових умов проживання підопічних, які потерпіли внаслідок аварії на ЧАЕС. До того ж, центр організує:

перегляд документальних фільмів про аварію та наслідки Чорнобильської катастрофи, про героїзм та мужність учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;
музично-літературний сценарій аматорського колективу «Ентузіасти» клубу дозвілля «Золота пора».

Протягом грудня в броварських школах управління освіти та науки організує такі заходи:

експозиційні виставки в бібліотеках навчальних закладів «Мужність і біль Чорнобиля»,  «Чорнобильська трагедія – одвічний слід на Україні…»;
тематичні відеолекторії: «Героїзм та мужність ліквідаторів аварії ЧАЕС», « Ціною життя»;
конкурси малюнків і стінгазет: «Чорнобиль – трагедія ХХ століття», «Ми за чисту планету»;
тематичні виховні години, уроки пам’яті;
лекції, бесіди, зустрічі, присвячені пам’яті Чорнобильської трагедії за участю учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС .

13 грудня у Броварах заплановане покладання квітів до пам’ятного знаку в парку «Перемога» та до пам’ятника біля Броварського відділу поліції. Цього дня також відбудеться зустріч керівництва міста з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Об 11:00 Броварська міська бібліотека проведе книжкову виставку «На розпеченім серці реактора».

Із 13 по 14 грудня в  Броварському краєзнавчому музеї організовують оглядові та тематичні екскурсії з нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – пам’ятна дата в Україні. Відзначають щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим 4-м енергоблоком ЧАЕС.

Встановили указом Президента України у 2006 році «…з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці та соціальної політики України…»

Читайте також:

25 квітня у Погребах відкрили пам’ятник на честь подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС
Що ви знаєте про радіацію та Чорнобиль? ТЕСТ
Мазут із Чорнобильської АЕС утилізує ТОВ «РЕИ Бровари» за 1 копійку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари