У ботанічному саду імені Гришка достигли плоди мохових троянд

image
3 Грудня 2019, 09:42
Поділитися:

Помилуватися плодами мохових троянд можна у Саду троянд Ботсаду імені Гришка. Більшість кущів підготували до зими, але деякі види цілком нормально зимують, а деякі ще й виглядають по-особливому. Наприклад, ці незвичні «шипшинки».

– Ви колись бачили мохові троянди? Вони вирізняються мохоподібними залозистими виростами на квітконіжках, особливо на чашечках і чашолистках квіток. ЦІ мохоподібні вирости виділяють смолисті речовини, які сильно пахнуть. Кількість «моху» варіює у різних сортів. Зараз на кущах мохових троянд збереглися плоди, – зазначають у ботсаду.

Також цікаві фото квітучих мохових троянд.

Химерний «мох» особливо помітний тоді, коли бутон розкривається. Крім того, ці ворсинки дуже м’які, а при дотику вони виділяють смолистий аромат, зовсім не схожий на традиційний запах троянди.

Нагадаємо, Розарій НБС закладено в 1948 році, він є найбільшим в Україні. Загальна площа експозиційної ділянки складає 3,5 га та розсадника – 0,5 га.

В експозиції представлено 23 види шипшини та 150 сортів найбільш перспективних садових груп троянд: чайно-гібридних, витких, ґрунтопокривних, флорибунда, мініатюрних, паркових, грндіфлора, поліанта.

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ