3 грудня − Міжнародний день людей з інвалідністю | Трибуна

image
3 Грудня 2019, 09:19
Поділитися:

Сьогодні, 3 грудня, світ відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Дата встановлена резолюцією ООН як нагадування людству про його обов’язок виявляти турботу й милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства.

Цей день не є святом, він покликаний привернути увагу до проблем людей з інвалідністю, захисту їхніх прав, гідності й добробуту. Дата акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі таких людей у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Щороку обирають тематику дня. Вона повинна привернути увагу до успіхів у побудові інклюзивного середовища для людей з інвалідністю та усунення соціальної нерівності.

У 2019 році тема Міжнародного дня людей з інвалідністю − «Майбутнє доступне». Це означає, що весь світ повинен зробити майбутнє без бар’єрів, які стоять на шляху особливих людей.

Майбутнє повинне передбачати вільний доступ до будівель без використання сходів, отримання доступу до пандусів у громадських місцях або влаштування на роботу без страху дискримінації.

Нагадаємо, минулої п’ятниці відбулося декілька заходів, присвячених людям з інвалідністю. Так, паралімпійський чемпіон Олег Іваненко зустрівся з учнями 5-го класу броварської школи № 7.  Він розповів, що неправильно казати «інвалід», а коректно − «людина з інвалідністю». Окрім того, цього дня в «Прометеї» відбувся фестиваль «Повір у себе» − для, про і від дітей з інвалідністю.

Читайте також:

Сучасне виховання: п’ятикласники броварської СШ №7 зустрілися з «айронменом»
«Повір у себе»: 23-ій фестиваль для дітей із інвалідністю. ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари