Жителі Броварщини тепер можуть отримати ID-паспорт і в Києві – ДМС | Трибуна

image
2 Грудня 2019, 20:46
Поділитися:

Для жителів Броварів і Броварського району відкрилась нова можливість. Відтепер оформити внутрішній паспорт у вигляді ID-картки можна в центрі обслуговування «Паспортний сервіс», що біля станції метро «Осокорки». Про це під час сьогоднішньої оперативної наради за участі міського голови розповіла керівниця броварського відділення ДМС Лідія Петрик.

Як зазначила «Трибуні-Броварів» Лідія Петрик, до цього часу жителі міста і району могли оформити ID-паспорт лише за місцем реєстрації – у відділені ДМС та в «Прозорому офісі» в Броварах. Ідеться головно про тих, хто отримує документ уперше – підлітків 14-річного віку.

Лідія Петрик

Тепер же, починаючи з 30 листопада, центральний офіс Державної міграційної служби України надав можливість виготовити ID-картку в іще одному підрозділі – в центрі обслуговування «Паспортний сервіс», що в Києві на вул. Бажана, 1Е біля станції метро «Осокорки».

Водночас Лідія Петрик зазначає, що броварські діти, які отримують паспорт уперше, за місцем реєстрації нічого не платять. А ті громадяни, хто не вперше, в залежності від терміновості, отримають документ за 380 – 470 грн. Однак усі, хто вирішать виготовляти ID-паспорт у Києві, додатково заплатять по 400 грн за послуги столичного центру обслуговування.

Повний перелік послуг, цін і вартості вже зазначений на сайті ДП «Документ». На сторінці «Паспортного сервісу» на «Осокорках» також вказано список районів реєстрації, жителі яких можуть звернутися за оформлення ID-паспорта вперше. Окрім Броварщини, це – Дарницький, Голосіївський, Дніпровський райони столиці, а також Бориспільщина й Обухівщина в Київській області.

графік роботи паспортного сервісу

Графік роботи паспортного сервісу на “Осокорках”

Лідія Петрик зазначила, що можливість виготовляти паспорт у Києві надали не через перевантаження броварського відділення ДМС. Мовляв, насправді офіс у Броварах працює в прийнятному режимі. Таких черг, які були два роки тому, наразі нема. Це – лише додатковий варіант для зручності клієнтів.

Наразі в будь-якому відділенні ДМС України можна оформлювати закордонний паспорти, а також внутрішній ID-паспорт, який громадянин робить не вперше. Заміна паспорта-книжечки на ID-картку вважається також першим оформленням, уточнює Лідія Петрик.

Читайте також:

Які послуги можна отримати в броварському «Прозорому офісі»: ПЕРЕЛІК
1 липня подорожчає оформлення ID-карток і закордонних паспортів, – ДМС

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари