Для гарного року: як підготувати святковий стіл у Києві

image
2 Грудня 2019, 18:45
Поділитися:

На столичних господинь чекає підготовка до Нового року, зокрема планування меню на святковий стіл.

Щоб провести 2020 рік вдало, потрібно задобрити «господаря» року – Білого Металевого Щура. Журналісти «Вечірнього Києва» розкажуть, що смачненького полюбляє новорічний Щурик, і чого категорично не слід готувати у Новий рік.

Щур – це істота запаслива і невибаглива, але при цьому любить різноманітні і щедрі частування.

Зазвичай щури полюбляють сир, але їм не до вподоби різкі аромати. Тому не варто подавати на стіл витримані сири з різким запахом, такі як пармезан, рокфор і чеддер.

Можна трохи схитрувати і замість звичної сирної нарізки додати сир як один із інгредієнтів до будь-яких страв.

Чого на стіл не можна?

У зону ризику потрапили і соління: квашена капуста, огірки і помідори. Щурам не подобається капуста і на новорічний стіл страви з неї ставити не бажано.

Не варто готувати страви з яловичини. Все тому, що знак Бика – дружній Пацюкові, і це його може образити «господаря» року. З цієї ж причини варто уникати желейних страв, оскільки для виробництва желатину використовують роги, хрящі та сухожилля великої худоби.

Краще утриматися від міцного алкоголю, такого як текіла, коньяк та інших варіантів із високим градусом. Дозволяються напої на зернових: пшенична горілка, солодовий віскі. Решту можна пити тільки розведеними у коктейлях.

Білий Металевий Щур любить тільки натуральну і свіжу їжу, тому відмовтеся від напівфабрикатів, фаст-фуду і заготовок.

Інформація: сайт «Сегодня»

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ