Звіт Володимира Нагорного: «є тісна співпраця з виборцями»

image
9 Березня 2019, 12:21
Поділитися:

Звітний період: 01.01.2018 – 31.12.2018 р. (обраний від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», вступ у партію — 2005 рік, в інших політичних партіях не перебував).
У ЦИФРАХ.
Володимиром Нагорним з метою захисту інтересів виборців у 2018 році було проведено 120 прийомів громадян, ініційовано і проведено 6 депутатських звернень, надано 20 актів обстежень матеріально-побутових умов для отримання субсидій від держави, надано 80 актів обстеження матеріально-побутових умов громадян для отримання фінансової допомоги, проведено 18 зустрічей з виборцями (в т. ч. з трудовими колективами).

— Як ви прийшли до рішення про депутатство?
— Активно громадською роботою у Борисполі я почав займатися із 2005 року, відколи політична партія, якій я досі не зрадив, набрала найбільше голосів у міській раді. Тому депутатська робота для мене не нова, хоча це і перша моя каденція.
— Чи налагоджено співпрацю між депутатом і виборцем на вашому окрузі?
— Так, є тісна співпраця: часто проводяться зустрічі із людьми перед тим, як планувати роботи на території округу і після, щоб оцінити результат, щоб дізнатися спільну думку. Наш округ, де здебільшого приватний сектор (є лише дві багатоповерхівки на вул. Шевченка, 5, 7), — благополучний, тут порядок, благоустрій, лишилося заасфальтувати пару вулиць.
— Отже, люди готові до громадської роботи, відповідальності?
— Наведу приклад: мешканці вул. Чернігівська активно боролися роками, щоб через їхню вулицю не їздили асенізатори, що вивозять стоки у зливні системи на територію колишнього заводу «Прометей». Нам разом вдалося виправити ситуацію — тепер ці авто йдуть по вул. Шевченка у напрямку заводу «Озон».
— Виборці цікавляться долею занедбаної нині заводської території «Прометея», третина якої входить до вашого округу?
— Звичайно. Мені відомо, що та земля знаходиться в постійному користуванні, власники тієї землі забули, мабуть, про її існування, бо платять за неї копійки до міського бюджету. Місто недоотримує реальні кошти за ту територію, передану в оренду. Ближче до заводу «Озон» учасникам АТО виділили ділянки під гаражі. Щоб говорити про якесь планування на тих землях, які перебувають у постійному користуванні, потрібен крупний інвестор із вигідними для всіх сторін пропозиціями, тоді розглядатимуться спільні можливості, будуть перемовини.
— На вашому окрузі є напівзруйноване приміщення колишнього туберкульозного диспансеру на вул. Тургенєва, де територія захаращена багато років.
— Майно, яке лишилося від тубдиспансера, як мені відомо, перебуває на балансі Бориспільської ЦРЛ. Вже давно йшлося про його передачу на баланс міста, але це не пройшло документально і навряд чи відбудеться найближчим часом. Коли буде акт передачі, то місто може розглядати варіанти того, як опорядкувати ту територію, можливо, спільно з районом, щоб врахувати інтереси усіх. Мені здається, там міг би бути медичний реабілітаційний центр, але я проти висотної забудови на тій території. То гарне місце, де є усі комунікації — і вода, і каналізація, і газ… Площа ділянки — майже гектар. Двома роками раніше у тому приміщенні працювали два рентген кабінети. Виборці обурюються, що територія біля тубдиспансеру невпорядкована, там зарості, живуть бомжі, місце неприємне, а поряд — автобусна зупинка.
— Чому місто не прискорює процес передачі майна?
— Ви ж знаєте, наскільки напружені стосунки між містом і районом у плані медицини, це не перший приклад непорозуміння, і не з вини Борисполя. Тому поки невідомо, що буде на тій території.

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама