Здаєте квартиру в оренду – задекларуйте свій дохід, – Державна фіскальна служба України

image
8 Березня 2019, 21:52
Поділитися:

Один із способів отримати додатковий дохід – здати квартиру в оренду. У Державній фіскальній службі України нагадують: такий дохід орендодавці мають задекларувати та сплачувати податкові збори. 

Оплата податку за надання в оренду власного нерухомого майна має проводитися 4 рази на рік протягом 40 календарних днів після останнього дня звітного кварталу. Сума податку за оренду житла в Україні на 2018 рік складає 18 % від розміру доходу, який отримав власник нерухомості від здачі свого майна (будинку, квартири або кімнати).

Сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов’язання відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Крім того, у разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об’єктів нерухомості, нотаріус зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку. За порушення порядку чи строків подання зазначеної інформації, нотаріус несе відповідальність, передбачену законом за порушення порядку та/або строків подання податкової звітності.

Джерело: Трибуна Бровари