Хвойні дерева від лісгоспу за 39 грн

image
30 Листопада 2019, 12:42
Поділитися:

У передноворічний період одне з головних завдань ДП «Бориспільський лісгосп» – забезпечити всіх бажаючих хвойними деревами.

Спеціалісти нагадують, що з метою запобігання незаконним вирубкам і контролю за продажем всі новорічні дерева мають бути з обов’язковим маркуванням пластиковими бирками зі штрих-кодом або самоклейними етикетками зі спецнадсічками.

У ДП «Бориспільське лісове господарство» наголошують, що заготівля ялинок проводитиметься на спеціальних ділянках, а також за рахунок дерев, що підлягають вирубці при проведенні чисток, формування і оздоровлення лісів на території Баришівського, Кийлівського, Старинського та Вишеньківського лісництв. Реалізація хвойних буде здійснюватися біля контор вищенаведених лісництв і коштуватиме від 39 грн за одну ялинку.

У передноворічний період державною лісовою охороною лісгоспу проводитимуться заходи щодо охорони насаджень від самовільного вирубування.

У лісгоспі наголошують, що за скоєні самовільні вирубки передбачається адміністративний штраф у розмірі від 30 до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (510-1020 грн), а також відшкодування лісгоспу заподіяних збитків. Розмір відшкодувань вираховується відповідно до товщини стовбура зрубаного дерева і може сягати від 498 тис. 45 грн і більше.

Якщо громадяни зважаться придбати новорічну красуню без бирки, вищезазначені штрафи доведеться платити їм.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама